Annonse

Norske muslimer utfordres

Hussain hevder alle muslimer i Norge ønsker å bo i en islamsk stat, styrt etter sharialover fra 600-tallet.

Ingen ledende, norske muslimer bør forholde seg tause nå. Det er kampen om unge muslimers hjerter og sinn det handler om.

Intervjuet som VG-TV lørdag publiserte med talsmannen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, er en rystende opplevelse. Den unge mannen fra Oslo, oppvokst og velintegrert i det norske samfunnet, har de siste årene ikledt seg den voldelige ekstremismens nattsvarte kappe. Med blankt ansikt forsvarer og hyller han nå terrororganisasjonen IS – Den islamske staten – og deres blodige fremferd i Syria og Irak. Han forsvarer halshogging som henrettelsesmetode, skjønnmaler IS og hevder at de ikke krummer et hår på hodet til sivile og vil leve i fred og fordragelighet sammen med kristne og andre religiøse minoriteter i den islamske staten.

Det verste er ikke at han lyver så det renner av ham. Det verste er at han later som han snakker på vegne av alle norske muslimer. Hussain hevder alle muslimer i Norge ønsker å bo i en islamsk stat, styrt etter sharialover fra 600-tallet. Det er norske muslimers drøm at også Norge skal bli en slik stat, ifølge Hussain, og det er dette målet man må arbeide mot.

Dermed er alle norske muslimer utfordret. Ikke av det norske storsamfunnet eller media, ikke av islamofober eller høyreekstreme hatprofeter. Det er Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah som utfordrer samtlige muslimske trossamfunn, organisasjoner og offentlige muslimske stemmer i hele Norge. Responsen har da også kommet. Høyt og tydelig har en rekke muslimske samfunnsaktører tatt skarp avstand fra Hussain, hans skjønnmaling av terror og hans drøm om et shariastyrt samfunn. Talspersoner for noen moskeer har også tatt skarp avstand fra hyllesten av voldelig ekstremisme.

Ingen ledende, norske muslimer bør forholde seg tause nå. Det er kampen om unge muslimers hjerter og sinn det handler om. Debatten og kampen mot jihadistene er ikke et Oslo-fenomen. Den gjelder muslimer over det ganske land. Tromsø har et betydelig muslimsk miljø, og det er aktive muslimske trossamfunn i hele Nord-Norge. Vi tror ingen i disse miljøene ønsker at deres døtre og sønner skal rekrutteres inn i den voldelige ekstremismen. Da må muslimske ledere også her i nord stå opp og si klart ifra.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse