Annonse
Arkivfoto: Stian Hansen

NRK Finnmark – en tragedie

Kostbar og dårlig løsning for lytterne.

Nå kommer det resultatet som i alle fall undertegnede har forventet når en la ned NRK Finnmark i Vadsø. Her hadde en alle fasilitetene for et NRK kontor som var det første distriktskontor i Norge. Det var også en kulturpolitisk tragedie. En kunnet heller ha hatt et nr 2 kontor i Alta etter modell av NRK Trøndelag. De som har besluttet dette har ikke hatt økonomi øverst oppe i tankegangen.

En etablering av et helt nytt Hovedkontor har sin pris når det gjelder driftsutgifter, derfor ser en den kommende ”strippingen” av Vadsø kontoret. For 14 dager siden var det en stillingshjemmel som skulle overføres til Alta. Med dagens teknologi var denne endringen fra Vadsø til Alta bortkastet. Distriktsredaktør Morten Ruud mente i en debatt med undertegnede at det var flere lisensbetalere i Alta enn i Vadsø. Meg bekjent og som jeg sa den gang at det ikke er forskjell på lisensavgiften. Distriktsredaktøren har nu først oppdaget hva en deskfunksjon er, det var ikke for tidlig

Utgangspunktet mitt da jeg jobbet mot politikere som da var Kåre Simensen fra Arbeiderpartiet i Finnmark som også var mediepolitisk ansvarlig om at Nrk Finnmark også burde være oppe på TV siden slik det er i NRK Troms og NRK Nordland. Vi er fortsatt under NRK Troms på TV. Ser også at NRK i Nord Norge nå er organisert med en egen regiondirektør. Helse-Nord har også den samme organiseringen. 

Ser at Vadsø politikerne med ordføreren i spissen er misfornøyd, men fasiten er nok med det som er nevnt foran: Totalt sett blir det for Finnmark en kostbar og en dårlig løsning for lytterne.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse