Annonse
Vi ønsker å følge Guds ord og vår kirkes bekjennelses skrifter i dette stykket, ikke kirkemøtets vedtak, skriver leder i Ullsfjord menighetsråd, Oddgeir Sølvfæstersen om likekjønnet eksteskap. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ny ekteskapsliturgi i strid med Guds ord

Kirkemøtet vedtok i januar i år en ny ekteskapsliturgi for vigsel av likekjønnede.

Konsekvensene av å ta i bruk den nye vigselsliturgien er å legge til rette for at handlinger som er i strid med Guds ord kan skje i kirken.

Dette vedtaket er ikke i samsvar med Guds ord og vår kirkes bekjennelses skrifter. Konsekvensene av å ta i bruk den nye vigselsliturgien er å legge til rette for at handlinger som er i strid med Guds ord kan skje i kirken. Vi ønsker å følge Guds ord og vår kirkes bekjennelses skrifter i dette stykket, ikke kirkemøtets vedtak. Derfor fattet menighetsrådet i Ullsfjord sogn i møte 17.08.2017 fattet følgende vedtak:

«Den nye ekteskapsliturgien for vigsel av likekjønnede er ikke i samsvar med Guds ord, og vår kirkes bekjennelses skrifter. Menighetsrådet ønsker ikke at den blir benyttet i Ullsfjord menighet».

Dette vedtaket er en klart uttalelse fra menighetsrådet, det er ikke ønskelig at den nye liturgien blir brukt i vår menighet. På tross av kirkemøtets vedtak ønsker vi at Guds ord og kirkens bekjennelses skrifter skal være førende for det lokale menighetslivet.  

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse