Annonse

Det nye ruteopplegget

Replikk til Rut Olsen.

I en slik stor omlegging vil det selvsagt også være positive ting, som at ditt hjemsted, Korsfjorden, har kommet gunstigere ut, som du selv påpeker. På den andre siden, har eksempelvis Kvalsund med sine 1000 innbyggere kommet dårligere ut når det gjelder forbindelsen til Alta.

En forutsetning for å delta i en debatt, er at man leser andres innlegg og forstår hva som skrives. Når du skriver at jeg tillegger deg skyld for det som er gått galt, så stemmer ikke dette. Jeg har bare konstatert at du har vært en viktig talskvinne for båtruten Alta – Hammerfest og i denne forbindelse argumentert for at en bussrute mellom stedene legges ned. Stemmer ikke dette, Rut Olsen?

I en slik stor omlegging vil det selvsagt også være positive ting, som at ditt hjemsted, Korsfjorden, har kommet gunstigere ut, som du selv påpeker. På den andre siden, har eksempelvis Kvalsund med sine 1000 innbyggere kommet dårligere ut når det gjelder forbindelsen til Alta.

Fylkestinget styres av de vedtak som treffes i organer som fylkesting og samferdselsutvalg. Du har sittet i begge disse organene. Er det slik som du antyder, at Arbeiderpartiet har styrt det hele og overkjørt andre partier. Har du stemt mot noe vedtak som ligger til grunn for det nye ruteopplegget? Hvorfor legger du ansvaret på meg for kaoset som er oppstått? Jeg sitter ikke i noe fylkeskommunalt organ og partipolitisk har jeg ikke annen posisjon enn at jeg sitter som 5.- og siste varamann til styret i Hammerfest Arbeiderparti.Personlig har jeg en mistanke om at politikerne, uansett parti, ikke har fått tilstrekkelige informasjon om konsekvensene ved det nye ruteopplegget, som grunnlag for sine vedtak. Derfor mener jeg fylkets kontrollutvalg bør kartlegge hva som har skjedd, slik at man kan lære av eventuelle feil.

Som avslutning må jeg få si at jeg synes lite om Rut Olsens debatteknikk. Først pådytter hun meg meninger jeg ikke har for så å fremstille seg som et offer i beste Frp-stil, en heks som bør brennes på bål, på grunnlag av noe jeg ikke har skrevet. Til slutt bruker hun teknikken med at angrep er det beste forsvar, ved å legge ansvaret på meg for en sak som hun, i motsetning til meg, har vært med å behandle på fylkesplan

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse