Annonse
Artikkelforfatter Anders Mo Hanssen har selv mange år bak seg i Fløya. Her er et lite høydepunkt, 5-0 over TIL. Ja, TIL 2, altså.
Artikkelforfatter Anders Mo Hanssen har selv mange år bak seg i Fløya. Her er et lite høydepunkt, 5-0 over TIL. Ja, TIL 2, altså. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Nyt den store dagen, Fløya-gutter. Jeg var ikke i nærheten

Onsdag er det mange som har det som meg. Fløya-hjertet banker litt ekstra.

Jeg håper Fløya-land settes på hodet med tilskuere stablet i snøskavlene, og at folk drikker kaffe og spiser den ubestridte fotballretten vafler til tarmene vrenges.

Fløya er mitt lag. Det kommer jeg bare ikke unna.

Det var der jeg som snørrete miniputt tok på meg mine første fotballsko og den grønne drakta, dro til Heggelia Cup, scoret noen mål i Julestjerna og ble driblet på ræv et ukjent antall ganger og på de fleste av Tromsøs baner av nåværende TUIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup og de andre på det sabla gode Kroken United-laget.

Det var også dit jeg vendte tilbake som andre års juniorspiller da jeg innså at jeg var et 13.-14. valg i TIL. Ikke noe galt i det, det var bare sånn det var - men gud bedre så mye morsommere det var å komme “hjem” og bli en annen spiller i grønt igjen. Ingen bærebjelke, men en som bidro brukbart som høyre back og sporadisk på midtbanen.

Jeg hadde et “pauseår” i Ringvassøy IL, og på tampen av mitt fotballiv “horet” jeg litt rundt i både Ulfstind, Loke FK og til slutt Lokomotiv Tromsø - men det begynte i Fløya, jeg spilte flest seniorår i Fløya og spilte også på høyest nivå i Fløya.

Nå var ikke det mer å skryte av enn én sesong der vi gjorde det Fløya nå nesten fast har gjort de siste årene. Vi rykket nesten opp til 2. divisjon. Vi havarerte i de fire-fem siste kampene, det gjorde ikke Salangen. Vel vel, sånn er fotballen. I cupen kan jeg ikke huske at vi gjorde noe særlig i det hele tatt. Vi var vel med et år eller to, men røk ut tidlig i lokale kamper.

Som Fløya-spiller har jeg scoret fra midtbanen mot Skarp i vinterserien, og scoret to mål i samme 3.divisjonskamp – en av dem en druser i krysset – som back mot Storsteinnes.

Jeg var også med på å grisebanke Thomas Tøllefsen, Morten Kræmer og TIL 5-0 på Fløyabanen. Jo jo, så var det TIL 2, men sånne detaljer er vel ikke så nøye?

Alt det blir uansett peanøtter mot det Fløyas unge gutter, ledet av Tore Rismo og Einar Hauglid, får oppleve onsdag.

Rosenborg kommer på besøk i andre runde i NM-cupen. RBK. Norges beste fotballag for tiden – og historisk. Det blir pokker meg ikke større.

Hvis det er én kamp jeg skal se i år, så er det denne. Det tror og håper jeg også mange andre gjør. Opp gjennom årene er det mange hundre, sikkert tusenvis av folk der ute som har vært innom eller har et forhold til Fløya. Her er det ingen grunn til å holde seg hjemme. Dette er rosinen i bollen (for rosin i pølse er jo bare ekkelt). Dette er den store dagen. Jeg håper Fløya-land settes på hodet med tilskuere stablet i snøskavlene, og at folk drikker kaffe og spiser den ubestridte fotballretten vafler til tarmene vrenges.

Denne kampen er nemlig ikke bare for de som springer ut på Fløyabanen i grønt for å gjøre sitt beste mot Rosenborg. Den er for alle vaffelsteikerne og kaffekokerne. Den er for dugnadsforeldrene. Den er for tanter, onkler, søsken og besteforeldre. Den er for ulykksalige Andreas Arntzen, som på grunn av et innkast (!) mot Alta i forrige runde har karantene mot Rosenborg. Den er for Rune Lange. Den er for Ruben Yttergård Jenssen. Den er for Kjell Hansen. Du verden, som den er for Kjell Hansen – anleggsnestoren som sørget for at vi i min Fløya-tid flyttet hjemmekampene fra grusen på Templarheimen til nytt kunstgress på Fløyabanen. Legenden som selv som pensjonist den dag i dag legger ned bortimot en fulltidsjobb for Fløya.

Ingen banker RBK? Nei, på banen gjør nok ikke Fløya det. Men dette er så mye mer enn 90 minutter med fotball.

God kamp!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse