Annonse
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Tromsø fra en av pressekonferansene i forbindelse med Fagereng-saken. Foto: Torgrim Rath Olsen

Offentligheten må få best mulig svar om Fagereng-tragedien

Det er viktig at offentligheten får best mulig svar på hvordan denne tragedien kunne skje.

I den opprinnelige versjonen av denne lederartikkelen skrev vi at drapssaken på Fagereng er oversendt til Riksadvokaten. Dette er ikke korrekt. Det riktige er at Troms politidistrikt tar sikte på å oversende saken til Statsadvokaten innen slutten av februar. Nordlys beklager feilen.

Politiet i Troms ved politistasjonssjef Anita Hermandsen og politiadvokat Gøril Lund har i den svært vanskelige Fagereng-tragedien vært saklige og informative i sin kommunikasjon til offentligheten, der en kvinne ble siktet for drap og drapsforsøk på sine tre barn.

To av barna døde kort tid etter hendelsen. Det samme gjorde moren.

Det er ikke en selvfølge at politiet starter ut i denne enden, med å dele såpass mye informasjon i en tidlig fase av etterforskningen. Ofte må mediene og offentligheten vente på informasjon den første tiden i en drapssak. Troms politidistrikt har imidlertid bidratt med pressekonferanser, pressemeldinger og vært villige til å stille til intervju, samt svare på de spørsmålene mediene har stilt.

Det har vært særlig viktig i denne spesielle saken. Informasjonsbehovet har vært enormt.

Mediene har bidratt til å opplyse offentligheten med å viderebringe informasjonen og å gjøre egne journalistiske vurderinger av det man vet. 

Det er viktig at offentligheten får best mulig svar på hvordan denne tragedien kunne skje.

Drapssaken på Fagereng vil i løpet av kort tid sendes til Statsadvakaten, og den nærmer seg nå en sluttfase. I motsetning til flertallet av andre drapssaker, vil vi trolig ikke få alle svar. Det blir aldri noen rettssak, som kunne opplyst saken enda bedre, ettersom den siktede ikke lenger er i live.

Selv om den siktede er avdød, kan spekulasjoner om hva som skjedde ramme ettermælet hennes og de etterlatte. Det må politiet og riksadvokaten gjøre sitt ytterste for å unngå, ved å gi den informasjonen som kan deles med offentligheten.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Kommentarfeltet er desverre stengt på denne saken.
Annonse