Annonse
SKAM: Det er begredelig å se hvordan det alltid blir fremstilt som vi i nord for evig skal stå med hua i hånden og skjemmes over å be om noe, skriver Roar Olsen, nestleder og 2. kandidat for Nordkalottfolket i Troms og Finnmark. Foto: Privat

Om folket i sør ønsker å ta del i ressursene i nord, skal det investeres stort i samferdsel, transport og lokale ringvirkninger

Det er merkelig at hver gang viktige og samfunnsnyttige investeringer skal gjøres i nord, så tas kalkulatoren frem, og man regner seg alltid frem til at dette er elendig økonomi. Det finnes ikke et prosjekt som er lite nok for oss i nord, virker det som.

Det må bli slutt på dette! Selv om vi bor færre mennesker her enn i sør, så er det her verdiene skapes og ressursene er. Om folket i sør ønsker å ta del i denne rikdommen, må og skal det investeres stort i samferdsel og lokale ringvirkninger av ressursene. 

Vi må komme frem til løsninger som gir togforbindelse til Harstad og Tromsø. Vi må samarbeide med Finland for å få tog til Kirkenes og utrede muligheten for bane til Alta. Kun på den måten binder vi landet sammen for en fornuftig måte å transportere mat, mennesker og andre ressurser.

Skal vi være en vinnerregion, må vi alle gå sammen og forvente og forlange at den langvarige investeringsskammen for Nord-Norge stopper opp. Vi må samarbeide på tvers av partier og på tvers av regioner, da først vil vi ha mulighet til å nå igjennom.

Det er begredelig å se hvordan det alltid blir fremstilt som vi i nord for evig skal stå med hua i hånden og skjemmes over å be om noe. Vi har store og viktige samfunnsoppgaver som venter, og i så måte er jernbane uhyre viktig for fremtiden vår.

Vi har ingenting å skjemmes over, det er store ressurser som hentes ut fra nord. Vi må avvise investeringsskammen som staten forsøker å påføre oss, Vi må forvente og forlange samme samfunnsutvikling som i sør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse