Annonse
Praktfull vintersetmning i Folkeparken i Tromsø. Foto: Hinrich Bäsemann

... om slett service i banken og ordfører med lua i handa - og hva er det med NRK?

Har du noe på hjertet? Send til kortsagt@nordlys.no

Brødtekstbilder: 
Savner du pusen din? Denne flotte pusekatten kom inn til meg for ca. en måned siden i Tromsø sentrum. Hun er veldig snill og kjærlig, og kan godt få lov til å bo videre hos meg. Men om noen savner henne, skal de selvsagt få henne tilbake. Kari, 941 68466

Dårlig av Sparebank1 Nord Norge

Hadde et viktig ærend i Sparebank1 som vi ble nødt til å ta i romjula. Da vi kom inn, spurte vi en mann som jobber der om man måtte trekke kølapp. Fikk til svar at det måtte vi ikke, men at de var bare to stykker på så det kom til å bli ventetid. Deretter slenger han på «jeg forstår ikke hva folk tenker på, at de skal i banken i romjula» - tydelig irritert. Vi bare snudde og gikk med uforrettet sak. Har vært kunde i denne banken i 50 år, og har aldri møtt på en sånn sur bankansatt før. Mulig denne karen ikke hadde fått det han ønsket seg av nissen til jul… Skjerpings!

Sigfred Kristiansen


Ølhallen fyller 90 år

Den 28 februar fyller Ølhallen 90 år. Ølhallen er byens eldste pub, «alle» kjenner Ølhallen, i Tromsø så vel som i Norge. For å hedre jubilanten skriver jeg for tida bok om Ølhallens historie, og i den forbindelse hadde det vært fint om du ville skrive noen ord til jubilanten, som jeg kan ta med i boka. (Bare noen få linjer). Er det noen som har bilder fra Hallen, som dere vil dele, så hadde også det bare vært helt supert. På forhånd, tusen takk.

Hallvard Birkeland


Takk for konsert og penger til Kirkens bymisjon

Vi takker medspillere og publikum for en hyggelig konsert! Alle musikere spilte gratis. Kollekten ved utgangen ga ca 10 000 kr, som i sin helhet gikk til Kirkens Bymisjon. 

Aelita Stepanova- Osadchuk, Kirstin Indal og Malfred Hanssen


Med lua i handa

Verden lengste undersjøisk tunell er påbegynt i disse dager. Prislapp 17 milliarder. Vestland-strekninga Stavanger - Trondheim kommer med langt flere tunneler før strekningen endelig blir fergefri.  I Tromsø gir ikke staten penger til Håkøy-tunell, kun til den billigste løsningen, bru fra Selnes. Vestlandet har lite snø-problemer å stri med, slik vi opplever her i nord.  Men å få penger til beste vei-løsning året rundt i Tromsø, er umulig. Vi har dessverre ikke en sterk ordfører (Kristin Røymo) som kan slå i bordet overfor Erna-regjeringen for Nord-Norge. Nei, hun står som mange før henne, med lua i handa.

Bengt Erik Paulsen


Hva er det med NRK?

Hva er det med NRK som nu har kuttet sendingene kvart på 7 og begynt med tre 5 minutts sendinger, folk mister jo intressen av å se på sendingene hvor man må regne med at i alle fall den siste kl 22.55 er reprise fra de to første. Er det første skritt på å legge ned distriktssendinga, jeg tror det. Det er vel en forlengelse av det berømte DAB-prosjektet som har kostet tusenvis av kroner for folk flest. Personlig har dette kostet meg ca kr 10,000.

Alvin Olsen


På fremste benken

Fremste benken i kjerka,

dagen e svart og tung.

Sorga, den har du fått merka,

kjennest av gammel og ung.

 

Stilt kjem han, ljåen han svinge,

legg ned den man har kjær.

Dauen frå livet oss tvinge,

kjem tel oss, kver især.

 

Sette på fremste benken,

svartkledd og knust av sorg.

Bitter på smak e den skjenken,

som dauen bringe tel torg.

 

Klokka i tårnet ho klemte,

klangen sei meire enn ord.

Presten på gravkanten kremte,

les ord over tre skufle jord.

 

Sette på fremste benken,

e tungt, men der finnes håp.

Og godt e å sette der dagen,

et ban bæres fram tel dåp.       

Ole Jakob Olsen 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse