Annonse

Om vask, vaskerier – og oppdragsløsning

Oddvar Nygård avfyrer en kraftig salve mot Forsvaret og spesielt Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) i en kommentar i Nordlys 6. november.

Kommentaren er lite lystig lesning. Men vi ser ingen hensikt i å delta i en polemikk. Det er ikke vårt oppdrag. Derimot forholder vi oss lojalt til oppdragene vi har fått.

To forhold trekkes frem i Nygårds kommentar: renhold ved Hærens garnisoner i indre Troms og vask av kroppsnært tøy. La oss kort kommentere begge.

Renholdet i Forsvaret ble besluttet konkurranseutsatt i 2015. Oppdraget gikk til, og utføres av FLO, på bakgrunn av kravspesifikasjoner fra alle driftsenhetene i Forsvaret. Det har spesielt det siste året vært gjennomført grundig oppfølging av avtalen i kontraktsområdet Troms. Disse utfordringene arbeider renholdsleverandøren ISS, og vi i Forsvaret, kontinuerlig med å løse. En ny, rutinemessig anbudsprosess for områdene Troms og Oslo er igangsatt.

Når det gjelder vask av kroppsnært tøy, som soldatene i indre Troms nå må gjøre selv, er dette en ordning som ble innført i Forsvaret for rundt 10 år siden. Garnisonene i indre Troms er de siste som blir omfattet. Hæren ønsket ikke en slik ordning, men forholder seg til oppdraget. For å løse problemene får Hæren utlevert manglende PBU (personlig bekledning og utrustning, red. anm.), kapasiteten med vaskemaskiner økes og en fungerende vaskeriavtale fremforhandles.

At vi har utfordringer er det ingen tvil om, men Hæren, FLO og Forsvarsbygg jobber sammen for å finne løsninger på kort og lang sikt. Det skal vi klare.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse