Annonse
Nå er det viktig for vår blodferske kommune at ordføreren kommer på banen, og viser vei, skriver Marit Hanssen (Ap) om Tom-Rune Eliseussen (Sp).

Ordfører, hvor er du?

Om Senja kommune og veien videre.

De siste ukene har debatten om Senja kommune, godtgjøring til politikere, lønn til ledere, kaos i datasystemer, etterlønn til tidligere ordførere m.m. preget lokale media og sosiale media. Til og med riksmedia fattet interesse, da landets ferske fiskeriminister ble et offer for kommunens reglement med en ulovlig bestemmelse om etterlønn. Et reglement han forøvrig stemte for, i stedet for å støtte forslaget fra AP, SV og MDG, som var i tråd med kommunelovens krav.

Ordfører og posisjonen har selv bidratt til denne «støyen» med å presse gjennom godtgjørelser til ordfører og varaordfører i toppskiktet i Nord-Norge og Norge.

Det er sunt og demokratisk at det er fokus på det som har gått galt, og selvfølgelig krevende for de som står i det.

Nå er det viktig for vår blodferske kommune at ordføreren kommer på banen, og viser vei. Ja, starten har vært trøblete, men det er som kjent hvordan man tar det som er det aller viktigste.

Alle som har vært tett på prosessen med å slå sammen kommuner og fylker vet at det er mye jobb. Fryktelig mye mer jobb enn vi hadde trodd. I sluttspurten i sammenslåingsprosessen og de første ukene i ny kommune har mengden arbeid oversteget kapasiteten. Da skjer det noe med kvaliteten på arbeidet; den går ned. Det har rådmannen vært tydelig på, og det har vi nå erfart.

Er det så grunn til bekymring for fremtiden til Senja kommune? Min påstand er at det er avhengig av hvordan Senja kommunes politiske ledelse staker ut kursen framover.

Mitt heteste tips er at vi må vise alle at vi er en lærende organisasjon. At vi ikke feier våre feil under teppe, men tar de frem, ser på dem, analysere hva som gikk galt og hvorfor. Og aller viktigst; vi må sørge for å forebygge at lignende feil skjer igjen. Arbeidet må være åpent og transparent, og danne grunnlaget for at Senja kommune blir kjent for sin åpenhetskultur og for å være en lærende organisasjon. Det bør alle heie på!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse