Annonse

På lørdag skal vi grille valgflesk

Høyres 1. kandidat i Balsfjord har gått høyt ut på banen og lovet å fjerne eiendomsskatten på boliger i løpet av 5 år, når og hvis Høyre og han kommer til makten i Balsfjord.

Det har vi jo hørt før. Sist da Høyre hadde ordføreren i Balsfjord, fra 2011 til 2015, ved Ole-Johan Rødvei. Da skulle også eiendomsskatten fjernes - i forkant av valget. Resultatet ble at med Høyre ved roret så øket eiendomsskatten til maksimumsgrensen på 7 promille. Hvorfor skal man tru på Høyre nå?

Eiendomsskatten er noe Senterpartiet også vil bli kvitt. Vi liker den rett og slett ikke! Men vi er så realistiske at vi ikke kan love å fjerne den før at underfinansieringen av kommunene opphører. Underfinansieringa er sentraliserende, og for en kommune som har mange bygder både langs fjorder og inne i daler så er den kommunen mer kostbar å drifte enn en kommune som er mer komprimert.

Høyre og Høyres regjeringskamerater har nå sittet med makta i landet i 6 år. Hvorfor har Høyre ikke bedret kommunenes økonomi slik at eiendomsskatten kunne ha blitt overflødig? Det er patetisk å høre og se på partier som lover en ting og gjør noe annet – stikk imot det de har lovet.

Så på lørdag den 7. september skal vi grille valgflesket til Høyre på stand på Storsteinnes.

GODT VALG på søndag og mandag!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse