Annonse
FOR FOLK FLEST: Her er kjernen i suksessen Tromsømarka; løypenettet er skapt for tromsøværinger flest, og det brukes flittig.

På sporet av en suksess i Tromsø

For en fantastisk suksess i Tromsø. For folkehelsa. For trivselen. Vi hyller Tromsømarkaprosjektet. Minst like interessant: Dette er en sjelden seier for tromsøpolitikken.

De som ellers virvler opp ideologiske konflikter om veibiter og gråstein, har faktisk ikke klart å finne en borgerlig eller en venstrevridd skiløype. Tusen takk for det.

En liten pjokk tar sine første ustødige meter på ski. En pensjonist skrider fram i imponerende tempo. En direktør i kondomdress haster forbi på jakt etter nye 20 km i loggboka, tett fulgt av en sykepleier som ligger flat over sykkelstyret, på vei til jobben.

Vi møter dem i løypa, i den grønne lungen midt oppe på Tromsøya. I Tromsømarka. Sommer som vinter. Fra morgen til sen kveld. Til fots, på hjul, på ski. Løypenettet og turstiene strekker seg over 30-40 km.  Rett utenfor stuedøra. Noen steinkast fra bysentrum.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse