Annonse
NY BRU: Det vestre alternativet for E8 i Ramfjord betyr bru over fjorden til Leirbakken. Ilustrasjon: Statens vegvesen Norconsult

Partiene må bli enige om E8

Uforståelig at Frp valgte øst-alternativet i Ramfjord.

La oss håpe at politikerne i Tromsø nå kan stå sammen, ting har vært rotet til alt for lenge.

Vi skal ikke hovere i den situasjonen Tromsø nå har kommet i, men det må være lov å si at noen har advart.

Når jeg leser tidligere politiker-kollega Ole M. Johansen så må jeg si meg skuffet over at denne ganske sindige FrP-eren så til de grader går løs på Statens vegvesen.

Statens vegvesen skal bringe inn så mye fakta som overhodet mulig - og planlegge etter det som gir størst samfunnsmessig nytte. Det skal svært gode grunner for at etaten anbefaler en lengre vei og det vet alle samferdselspolitikere.  

Alt dette gir bare et svar for veien gjennom Ramfjorden -og det er vestalternativet. Frp er nemlig nøkkelen i det tragiske som har skjedd, de satt med byrådsansvaret (Alvarstein)  for byutvikling og planlegging og kjørte saken, bare hør på Jonas Stein. 

Det er veldig vanskelig å forstå hva det var som brakte særlig Frp over til et så utrolig håpløst standpunkt som å legge veien på østsiden i Ramfjorden.

Uansett -  ny og langtekkelig planlegging, lengere vei, rasfare - motargumentene står i kø. Venstre var jo i mot og nå avklarer også Høyre ved Lars Echroll at det har vært stor intern uenighet i det forrige blå regimet.

Vi  vet at på den andre siden var en gammel Høyre-traver som Gunnar Pedersen, med lange historiske utlegninger, sterkt for. 

Når det gjelder Frp har jeg kommet til følgende teorier - og ber gjerne om en oppklaring fra Ole. 

a) Det er mange som stemmer Frp i Ramfjorden og det er mulig at veldig mange av disse vil ha veien mot øst. 

b) Frp er en forkledd tilhenger av Tindtunnelen, men vil ikke si det. De opererer med en flertrinnsstrategi, der første ledd er vegen i Ramfjorden mot øst, for så å lansere en kjempedyr og etter de flestes mening marginalt nyttig tunnel gjennom tinden. Selv om Walnum &Co har mast om dette i en årrekke er det ikke et parti som har tatt  saken.

c) Frp ser store muligheter i oppdrag for noen entreprenører i byen, med masseutnyttelse og infrastrukturtiltak som gevinst. 

Jeg regner ikke med noe svar på mine hypoteser, men vi er en del som spør oss om hvordan iallverden dette kunne gå til.

La oss nå håpe at fornuften seirer og at byen kan stå sammen om et vestlig alternativ. Arbeiderpartiet har jo i så måte vært helt entydig vestvendt, helt opp til nylig.

Jeg har lyst til å legge til at FrP flere ganger har gjort positive ting for byen. Kan her for eksempel nevne at partiet på Stortinget sikret 20 mill. kroner til Mandelakonserten i 2005, der regjeringen med Bondevik i spissen sa absolutt nei. FrPs ja avgjorde faktisk saken.

FrP ved blant andre Ola M. Johansen var en pådriver for flygerutdanningen ved UiT, og partiet har i mange sammenhenger hatt gode nøkterne analyser på den økonomiske situasjonen i kommunen.

Men akkurat i denne saken gikk de i baret, dessverre. La oss håpe at politikerne i Tromsø nå kan stå sammen, ting har vært rotet til alt for lenge.

Enighet nå er nemlig  den absolutt eneste mulighet for å dra dette prosjektet i havn innen rimelig kort frist.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse