Annonse
Kommunestyret i Tromsø besluttet onsdag å droppe kravet om forkjøpsrett til aksjene i Troms Kraft. Men mange av representantene var i sterk tvil, og følte seg tvunget til å stemme for.

Passiv holdning til milliardverdier

Hvorfor ga kommunens politikere fra seg muligheten til å bli majoritetseier av evighetsmaskinen Troms Kraft, uten å innhente egne, profesjonelle vurderinger av saken?

Noen følte seg tvunget til å stemme for, fordi de fryktet at det ellers ikke ville bli noe holdingselskap.

Kommunestyret i Tromsø har vedtatt, mot 9 stemmer, å droppe kravet om forkjøpsrett til fylkets aksjepost i Troms Kraft. Dermed har man også gitt et samtykkevedtak til at Troms fylke kan jobbe videre med en ny eiermodell, som innebærer at aksjene overtas av et holdingselskap samt en andel til hver av de 21 kommunene i Troms.

Tromsø kommune sysler i dag med å øke de økonomiske byrdene på egne innbyggere, ved hjelp av mer eiendomsskatt og økt drivstoffavgift. Årsaken er dette er kommunens elendige økonomi, herunder også økonomistyring, pluss en framtidig veifinansiering og satsing som under valgkampen på nytt ble arena for det politiske «varemerket» omkamp.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse