Annonse
VANLIG SYN: Vogntog i trøbbel på glatt føre i Tromsø er etterhvert et vanlig syn. Disse vil også få en økonomisk stimulans til å kjøre piggfritt hvis avgift blir vedtatt. Ønsker vi det? Foto: Eskil Mehren

Piggdekkavgift: Har Ap ingen ting lært av bompengesaken?

Trailere på piggfrie dekk i bygatene, når føret er som verst, er et scenario de fleste vil betakke seg for.

Ap, SV og MDG vil stemme for piggdekkavgift i Tromsø, mens Sp sier nei. Skjønner Ap sprengkraften som kan ligge i denne saken?  

Arbeiderpartiet i Tromsø fikk det travelt med å gire om, da bompenger ble et hett tema i valgkampen i høst. Da det gikk opp for partiet hvor stor bompengemotstanden var blant velgerne, var det imidlertid for seint. Partiet gjorde sitt dårligste valg på nærmere hundre år, og ble nesten halvert i kommunestyret. Bompengesaken var en vesentlig årsak.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse