Annonse
En ikke-sak satt i scene av Hadia Tajik og Arbeiderpartiet for å fjerne fokuset fra Jonas Gahr Støres manglende interesse for arbeidet i Forsvars- og utenrikskomiteen, skriver Jan Skogheim om diskusjonen rundt Frp-leder Siv Jensens omstridte hytte-leieavtale. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

Politisk og journalistisk lavmål!

Dette er ikke annet enn god gammeldags skittkasting og ikke verdig verken vår statskanal eller våre stortingsrepresentanter.

14.12.18 kunne TV2 avsløre at Jonas Gahr Støre ikke hadde deltatt på noen av Utenriks- og forsvarskomiteens 30 møter så langt i år. Ei heller i fjor deltok han på møtene. Og det er ingen ny situasjon all den tid han allerede i 2015 lovet bot og bedring da TV2 avslørte at han også da var den store skulkeren med null oppmøte i samme komite.

16.12.18 kjørte Dagsrevyen i beste sendetid en sak om forbindelsen mellom Siv Jensen og Ferd-eier Johan H. Andreassen. En forbindelse som består i at Jensen har leid en hytte i Oslofjorden av Andreassen. Siv Jensen har derfor meldt seg inhabil i alle saker som gjelder Andreassen og hans selskaper, noe Kongen i statsråd har samtykket til.

I Dagsrevyen kritiserer Hadia Tajik at Jensen har forbindelser med Andreassen. Hvorfor kan en bare spekulere i, men det er tydeligvis et forsøk på å flytte fokus fra Støres manglende oppmøte i sine verv. Et politisk lavmål fra Ap-ledelsen! Finansminister Siv Jensen har opptrådt helt korrekt i saken. Hun har følt seg inhabil i saker som angår Andreassen og bedt om settestatsråd i slike saker. Noe hun er innvilget av kongen i statsråd. Hvorfor da Dagsrevyen velger å lage en stor sak på at Jensen opptrer ryddig er en gåte da dette er en ikke-sak! En ikke-sak satt i scene av Tajik og Arbeiderpartiet for å fjerne fokuset fra Støres manglende interesse for arbeidet i Forsvars- og Utenrikskomiteen.

Støre forsvarer seg med at vervet som partileder i Arbeiderpartiet tar mye tid og at Ap allikevel er representert i komiteen. Med andre ord setter han tillitsvervet i Arbeiderpartiet foran tillitsvervet som valgt medlem av vår nasjonalforsamling. Med en slikt syn på hva som er viktig og riktig kan en undres på om Støre ser viktigheten av tilliten han har fått fra sine velgere. Ved Stortingsvalget i 2017 fikk Ap 27,4 % av stemmene. Siden antall stemmeberettigede var 3765245 og fremmøteprosenten 78,2 utgjør dette 800947stemmer. 800946 velgere som forventer at en gjør en jobb for landet. Og 53 322 Ap-medlemmer som også forventer at en gjør en innsats. Spesielt i en viktig komite som Utenriks- og forsvarskomiteen. For både Ap og landet.

Carl I. Hagen har ofte kalt NRK (Norsk Rikskringkasting) for ARK (Arbeiderpartiets Rikskringkasting). Dette er et godt eksempel på at Hagen kanskje har hatt rett hele tiden. For hvorfor lar NRK Hajik slippe til i beste sendetid med en ikke-sak? Og hvorfor setter de ikke fokus på Ap-toppenes venner som f.eks. Reitan, Stordalen, Hagen og Røkke m.fl.? For ikke å nevne Jonas Gahr Støre selv? Rikere politiker har vel knapt Norge hatt! Og Hajik burde vel selv sittet taus i båten når en tenker på hennes nærmeste venner/kjærester?

Jeg synes det er på tide at Tajik og resten av venstresiden retter fokus mot politikken de vil føre. Og ikke mot hvem som er venn med hvem. I så fall har de og sine «svin på skogen». Og jeg synes NRK skal holde seg for god til slike hensiktsløse spekulasjoner som i denne ikke-saken. Dette er ikke annet enn god gammeldags skittkasting og ikke verdig verken vår statskanal eller våre stortingsrepresentanter.

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse