Annonse
Vi må ha tillit til at staten følger opp avtalen med Babcock, med fokus på befolkningens ve og vel, forutsigbarhet for leverandører og statens økonomi - og hittil har det ikke vært en eneste reell krise. Høie fortjener ros for jobben, skriver Arnulf Kaspersen.

Politisk korstog mot Babcock

Må si jeg begynner å bli lei av det ensidige politiske mediekjøret mot Babcock. Agendaen begynner å komme mer og mer frem i lyset, spesielt når det kommer alternative fremstillinger av luftambulansetjenesten fra sin oppstart (referer spesielt til innlegg fra pensjonert flyver). Den politiske venstresiden med Nordlys, Gilbert, Støre, Knag Fylkesnes, Moksnes og flere forståsegpåere i spissen er agendaen kun å ramme regjeringen og Høie.

Man blir kvalm når en ser Støre reiser til Berlevåg og sitter der og klager, med media på slep, ikke til å tro, politisk lavmål. Å søke billige politiske poenger i en slik sak er ikke en statsmann verdig.

Alle vet at å skifte transportleverandør ikke er enkelt. Det er alltid innkjøringsproblemer. Husker godt skandalen med hurtigbåtene her i Troms, der AP/SV i spissen skulle redde verden med nye båter. Skandalene og kostnadene stod i kø. Likeledes ved nye Nobina-busser for få år siden.

Første juledag var alle flyverne i Babcock syk! Man kan jo spørre, er det sabotasje ute og går? Ser man på oppstarten til Babcock så ville ingen flyvere jobbe for Babcock, med mindre de fikk de samme betingelsene som de hadde fra før - og det fikk de ikke. Så tok noen likevel jobben, og siden har det vært jevnlige problemer - og ikke minst illojalitet til arbeidsgiver når en går i media og klager på arbeidsgiver. Det lukter fagforeningsmaktbruk, og god politisk samrøre på venstresiden.

At ingen journalister kommer med kritisk syn på all den ensidige fremstillingen av denne saken er forunderlig. Nordlys opptrer dessverre som mikrofonstativ for tidligere ansatte i Lufttransport, fagforeninger og politikere på venstresiden. Og vi vet jo politisk ståsted til enkelte av de mest aktive.

Vi må ha tillit til at staten følger opp avtalen med Babcock, med fokus på befolkningens ve og vel, forutsigbarhet for leverandører og statens økonomi - og hittil har det ikke vært en eneste reell krise. Høie fortjener ros for jobben.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse