Annonse
Statssekretæren i Samferdselsdepartementet om Kristin Røymo: Jeg vet ikke hvorfor byrådsleder i media følge behov for å gi Samferdselsdepartementet ansvaret for at Arbeiderpartiet endrer standpunkt, men fakta i saken støtter ikke hennes forklaring. Foto: Nordlys / arkiv

Det politiske spillet i Tromsø

Hva ble egentlig ble sagt om Kvaløyforbindelsen i møtet mellom byrådsdelegasjonen fra Tromsø og statssekretær Amund Drønen Ringdal i Samferdselsdepartementet? Her er Ringdals versjon.

Jeg synes derfor det er trist at møtet i Samferdselsdepartementet nå fremstår som et nøye regissert spill...

Det er ikke riktig at Samferdselsdepartementet har gitt “signaler” til byrådet i Tromsø om at de bør velge bort Håkøya. Jeg vet ikke hvorfor byrådsleder i media føler behov for å gi Samferdselsdepartementet ansvaret for at Arbeiderpartiet endrer standpunkt, men fakta i saken støtter ikke hennes forklaring.

Torsdag 14. april hadde undertegnede et møte med byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og hennes delegasjon i Samferdselsdepartementet, vedrørende en framtidig bymiljøavtale i Tromsø, og nye fremtidige veiløsninger til Kvaløya. I møtet informerte jeg byrådslederen om at både Selnes-alternativet og Håkøy-alternativet er likeverdige i Samferdselsdepartementets øyne. Jeg ble derfor noe overrasket da jeg kort tid etterpå kunne lese i media at byrådsleder Røymo informerte sine egne om at hun hadde fått “signaler” fra oss om at en fremtidig veiløsning via Håkøya er mindre sannsynlig å få realisert enn en veiløsning via Selnes.

Jeg er godt kjent med at Arbeiderpartiet i Tromsø gikk til valg på å realisere en fremtidig vei til Kvaløya via Håkøya. Jeg konstaterer at de nå har ombestemt seg. Det får bli en lokal sak mellom politikere og velgere. Men det er altså direkte usant at Samferdselsdepartementet mener Arbeiderpartiets valgløfte representerer en usannsynlig løsning for fremtiden, og at Selnes-alternativet vil la seg realisere raskere. Sannheten er at en slik vurdering og konklusjon ikke er tatt.

Jeg synes derfor det er trist at møtet i Samferdselsdepartementet nå fremstår som et nøye regissert spill fra byrådet i Tromsøs side for å legitimere en endring av standpunkt og hvor “oslomakta” skulle ta ansvaret. Som nevnt er det ingen av de to veialternativene som fremstår som mer sannsynlig (eller usannsynlig) enn det andre – det var også det som ble formidlet til Kristin Røymo i møtet den 14. april.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse