Annonse
Seniorrådgiver Bjørg Alvestad (bildet) i Bedriftskompetanse reagerer på Elin Ørjasæters omtale av selskapet som en "pølsebu": - Vis litt respekt for at det finnes kompetansemiljø utenfor Oslo og de store rådgivningsmiljøene. Dessuten er det god folkeskikk å ikke snakke ned andre i iveren etter å få fram egne poenger, skriver hun.

Pølsebu, Elin Ørjasæter?

Selv om vi er små etter din målestokk, utgjør vi et av de største rådgivningsmiljøene i Nord-Norge.

«Bedriftskompetanse er det vi kaller en pølsebu i konsulentbransjen, som der man tilbyr likt og ulikt av konsulenttjenenester – inkludert rekruttering» sier du om oss. I iveren etter å få fram poengene dine synes jeg du skyter både høyt, og langt utenfor mål. Kanskje er det nødvendig for å få klikk og bli synlig blant alle som mener noe i luftambulansesaken, men som ansatt i Bedriftskompetanse (BK) og en av de «sikkert flinke folkene» synes jeg ikke det er greit at du reduserer vårt selskap, vår kompetanse og våre kunder, slik du gjør her. For det er det du gjør.

«Pølsebu» er et begrep jeg ikke er kjent med, og i denne konteksten blir det veldig negativt. Det å ha kontorer et par hundre mil nord for hovedstaden (i distriktene), å være liten (etter hovedstadsmålestokken), og å levere rådgivning innen ulike fagområder er ikke ensbetydende med svak kompetanse. Det er du sikkert enig i når du har fått tenkt deg om.

Jeg tolker ditt innlegg dithen at du ønsker å mene noe om habilitet til styreleder i Helse Nord og plassere ansvaret for «ambulanseflykaoset» der det hører hjemme (Høie). Det klarer du sikkert uten å snakke ned mine kolleger og meg. Selv om vi er små etter din målestokk, utgjør vi et av de største rådgivningsmiljøene i Nord-Norge.

Bedriftskompetanse er blant de eldste konsulentselskapene i Norge, og ble etablert i 1981 i Hammerfest. I dag har vi kontorer i Hammerfest, Tromsø og Bodø. Vi er 15 ansatte med tung seniorkompetanse, er alle rekruttert inn på bakgrunn av resultater og erfaring fra de bransjene vi nå har rådgivningsoppdrag innenfor, og vi har dedikerte team som jobber inn mot våre forretningsområder. BK er et rent seniormiljø hvor de fleste av oss har ledererfaring, og vi har dermed en modell som skiller seg vesentlig ut fra de større konsulentmiljøene. Er dette definisjonen på en pølsebu i din verden, så får vi heller leve med det. I vår hverdag er det en styrke å ha breddekompetanse, i tillegg til selv å ha vært ute i den virkeligheten våre kunder opplever. Det synes også kundene våre.

Vi kjenner Nord-Norge svært godt. Som du nok har fått med deg, er landsdelen i en rivende utvikling. Vi har vært - og er - en viktig bidragsyter. Referanselisten er lang og omfattende, både i privat næringsliv og offentlig sektor. Dette skal vi fortsette med.

Så kjære Elin, få gjerne fram poengene dine, men vær ryddig og vis litt respekt for at det finnes kompetansemiljø utenfor Oslo og de store rådgivningsmiljøene. Dessuten er det god folkeskikk å ikke snakke ned andre i iveren etter å få fram egne poenger.

Så er jeg klar over at mitt tilsvar kanskje vil bidra til at du får flere lesere. Det får så være.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse