Annonse

Prisverdig friluftstiltak

Skal vi forsvare - og bevare - såpass store friarealer, må vi også vedlikeholde dem, slik at flest mulig bruker dem.

Byavisa Tromsø presenterer i siste utgave hvordan Langvannet nord på Tromsøya skal oppgraderes. Her skal det bli både badeplasser, grillplass, piknikplass, baderampe og mer til.

Fra før av har kommunen, med støtte fra Direktoratet for naturforvaltning, Helsedirektoratet og spillmidler, blant annet rustet opp Telegrafbukta, skiløyper, laget løypekart og merket turveiene.

Når stier ryddes og lyssettes for ferdsel også vinterstid, er det et gedigent håndslag for folkehelsa. Ved Universitetet i Tromsø og Universitetssykehuset, jobber flere tusen ansatte.

Å få flest mulig av dem til å ta beina eller sykkelen fatt, betyr spart miljø for oss alle, og helseinntekt til den enkelte.

At en satsing som den vi ser på Tromsøya nå, skal gjennomføres uten at noen er misfornøyd, ville nesten være for godt til å være sant.

Så ser vi da også misnøye fra enkelte som mener at pengene kunne vært brukt annerledes, enten det er at deres bydel har fått for lite, eller at man heller burde ha rustet opp Alfheim svømmehall.

På vedlikeholdssektoren er det ikke tvil om at både Tromsø og svært mange kommuner har et synderegister de ikke klarer å gjøre bot for, spesielt på bygningssektoren.

Men det kan ikke bety at ikke utendørs fasiliteter skal vedlikeholdes.

Tromsø kommune fortjener ros for den jobben som nå gjøres. De har vært heldige å få en handlekraftig prosjektleder for Tromsømarka-prosjektet, Henrik Romsaas, og har satt av midler til jobben – til glede for de nærmere 40.000 som bor på øya - enda flere om studentene regnes med.

Hvis man i tillegg kan legge opp vinterløypene slik at både gående og skiløpere kan bruke lysløypa uten at det ender i slåsskamp, burde de fleste bli fornøyde.

Selvsagt fortjener også innbyggere som er bosatt andre steder i kommunen å få støtte til friluftsaktiviteter.

Men det kan ikke være til hinder for at Tromsøyas fortsatt store friluftsarealer, som har vært vanskjøttet lenge, får den nødvendige opprustning.

Skal vi forsvare - og bevare - såpass store friarealer, må vi også vedlikeholde dem, slik at flest mulig bruker dem.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse