Annonse

Rallkattli sin lokalavis «Ka skjer?» intervjuer hain Oluf

«Jeg ser du har kastet deg inn i politikken, Oluf, er det noen spesiell grunn til det?
«Ja, det kan du ta dæ på! Nokka æ gjer førr heile Rallkattli blir blåst bort av de derre baronan som luske rundt hushjørnan om dagen. De sleike på peikfingern og hold den opp i lufta for å kjenn om det e den MINSTE rørelse i lufta mi. Må berre sei at æ passe meg førr ikkje å sleppe luft frå de bakre områder, 
som på godt norsk betegnes som RÆVA. Då kain det plutselig skje at æ bli spidda på ei 250 meter høg mast.
Ho Emma sei at æ må gjær nokka sånn at vi ikkje får de derre vindturbinan planta rundt om på tunet.Gjer det sjøl, sa æ, «du kain no slå fra deg om det trengs!»

«Du Oluf», sa ho,» æ e jo velsigna med ein god knyttnæve, men du har til overmål fått det i kjeften. DU passe beire som politiker. No må du slutt å gå her å trø mainnskit, vis heller at du har meir imella øran enn de derre på Løvebakken!»
«Ja, TENK ho sa det!». «Den første positive omtale av mæ gjennom 40 års samliv! «Æ falt for den, så no e første mål å bli ordfører i bygda.»

«Hvordan går det med din sønn Lars? Er han flyttet hjemmefra?»

«Ha ha, han Lars ja. DET e poden sin ja. Han vart jo dømt i den farskapssaken der ho Laura blei gravid med tvillinga etter det sekkeløpet du veit. Han blei jo ikkje trudd på at han KUN va farn til den eine, så for å slepp å betal dobbelt bidrag, gifta han seg med ho Laura. De bor no nedpå neset der han drive dank og ser på været. HAN har æ satt inn som administreranes direktør for tellekorpset når vi kjem ordentlig i gang.»

«Men nå som du regner med å bli ordfører, så har du vel et program for partiet ditt som for øvrig heter?”

«Det heite rett og slett «NEI til det meste», og vi har mange saka som vi kjem til å jobb med frem til Stortingsvalget i 2021. Æ har satt meg GRUNDIG inn i ailt som skjer både på det nasjonale og det utenrikspolitiske plan. Skal berre sei deg at han Oluf har fulgt med i timen! Vi har da både TV, nett og riksavisan»

«Det høres jo bra ut, men kan du nevne noen av de sakene du brenner for?»

«Absolutt, programman har ho Mossa skreve på data i skikkelig politikerspråk, og hain Halldor driv no og kopiere på full tid. Æ ha innvilga hain natt-tillegg for han må jo kopier tusenvis av program førr å nå ut til heile folket, ha ha. No ska du berre hør, her e lista:”

1 Nei til sentralisering av tjenester, kompetanse og 
viktige institusjoner.
2. Nei til nedlegging av Nesna lærerskole.
3. Nei til nedleggelse av sykepleierutdanningen i
Sandnessjøen.
4. Nei til medlemskap i EU.
5. Nei til privatisering av fiskerettigheter og plyndring 
av vår kystkultur. 
6 Nei til politireformen, helsereformen,postdirektivet, 
kommunereformen og de fleste andre EU-direktiv.
7. Nei til Acer og ESA.
8. Nei til overføring av suverenitet til EU
9. Nei til salg av skog, vannkraft, jernbane og norsk natur.
10. Nei til karakterbasert inntak til videregående skoler.
11. Nei til utvanning av grunnloven.
12. Nei til kinesisk inntog i norsk næringsliv.
13. Nei til skattelette for de rikeste.
14. Nei til Euro.
15. Nei til oppdrett i Porsangerfjorden.
16. Nei til gruveavgang i Repparfjorden.
17. Nei til «Grønne sertifikater»
18. Nei til kommersiell fangst av lodde og raudåte.
19. Nei til konkurranseutsetting av barnehager og 
eldreinstitusjoner.
20. Nei til vindkraft.
21. Nei til AMS-målere.
22. Nei til nedbygging av kystsonen.
23. Nei til diktatur.
24. Nei til søndagsåpne butikker.
25. Nei, til tvangssammenslåing av Troms og Finnmark 
26. Nei, til tvangssammenslåing av Troms og Finnmark

«19 og 20 e liksom rosin i pølsa. Ein av de vektigste punktan i vårres program. Det bli jo berre rot med den her sammenslåinga, det må jo sjøl DU forstå? Ska VI i Troms liksom DEL på kraftaksjan vårres? Ska VI fiks veian i Finnmark? Ska UNN få ansvar førr 70.000 nye pasienta? Ska vi få rein i hagan vårres? Ein god del av innbyggeran snakke jo et språk vi ikkje forstår? No vil de til og med ha jernbane HEILT til Kirkenes, nokka vårres parti berre må godta. Sånn tvangsgifting har AillER ført nokka godt med sæ, og e det verkelig LOV i Norge?»

«Nå syns jeg du er litt urimelig, Oluf. Finnmark er et flott fylke med en unik kultur og en fantastisk, variert og genuin natur. De har kjempet og bygget seg opp fra et krigsherjet og nedbrent fylke, til et stolt og bærekraftig samfunn der folk trives. De er like mye imot denne tvangen, da selvstendighet er en bærebjelke i begge fylkene. Finnmark bærer også med seg sårene etter fornorskningstiden, og den stemoderlige behandling av storsamfunnet i ettertid. Ressurser og kompetanse var intakt inntil regjeringen startet sin aggressive sentralisering, noe som har vært en ulykke for HELE landet. Det har dessverre ført til tap av mange arbeidsplasser i begge fylker. Men tilbake til partiprogrammet deres. Er dere imot alt som skal gjøre Norge mer robust for fremtiden?»

“Nei da, du kan vel skjønne at vi OG e et fremtidsretta parti, og e så klart et like stort «JA parti!» Vi ska bygg opp Nord-Norge på lik linje med det som e gjort sørpå, og rett opp galskapen som politikeran på Løvebakken ha stått førr, (sei ho Emma). No ska du berre hør»:

1. Ja, til vindturbinpark rundt Oslofjorden, Tryvannstårnet, 
Holmenkollen,Oslomarka, Frogneparken, Slottsparken, 
på Nesøya, Stovner og «Prinsesseåsen»
2. Ja, til gruveavgang i Oslofjorden.
3. Ja til desentralisering.
4. Ja til forlengelse av Nordlandsbanen til Kirkenes.
5. Ja til Hammerfest og Kirkenes sykehus.
6. Ja til bevaring av fri og uberørt natur.
7. Ja til bevaring av våre myrer.
8. Ja til bevaring og videreutvikling av Nesna lærerskole.
9. Ja til bevaring av sykepleierutdanningen i 
Sandnessjøen.
10. Ja til profittforbud i velferdskonsern.
11. Ja til stopp i planene om vindkraft på Sjonfjellet.
12. Ja til fiskeindustri langs hele kysten i Nord-Norge.
13. Ja til oppgradering av Norges vannkraft.
14. Ja til sjarken som flaggskip i norsk fiskerinæring.
15. Ja til søndagen som fridag.
16. Ja til «nærpoliti».
17. Ja til fri ferdsel i kystsonen.
18. Ja til bevaring av det biologiske mangfold.
19. Ja til rettslig forfølgelse av alle ansvarlige for 
miljøkriminalitet i norsk natur.
20. Ja til utmeldelse av EØS.
21. Ja til norsk valuta.
22. Ja til lokalt og nasjonalt demokrati.
23. Ja til fritt skolevalg.
24. Ja til «Motvind».
25. Ja til Finnmark og Troms som selvstendige fylker.

«Ok, jeg ser dere har satt ambisiøse mål, men hvordan skal dere klare å finansiere alt dette?»

«Nå, det er ikkje så vanskelig. Vi dann eget Storting og egen Regjering, og førr å bli valgt inn DER e det berre ETT kompetansekrav: Vedkommende må va BOSATT i Nord-Norge, og MINST ein like god politiker som han derre Arne Pedersen. Der spar vi mange titalls millioner, for VI ska legg oss på et lønnsnivå og pensjonsrettigheita på linje med folket, og UTEN frynsegoder! Så stoppe vi aille byvekstplana og den infrastruktur som bygges opp i sør og flytt aill kapital nordover. Då får vi både jernbane, sykehus, trygge og gode veia, læreinstitusjona, lensmannskontor, fødetilbud, biltilsyn osv. Vi skal tilbakeføre AILT som er sentralisert til no, og la Troms og Finnmark fortsett som egne fylka.

Så ska vi ut av EØS, der er det MANGE milliarda å spare. Kanskje må vi kjøp oss ut, men der har æ ein plan. Fra ordførerjobben skal æ avansere mitt kandidatur til æ blir statsminister, og derifrå e ikkje veien lang til jobb i FN eller EU. Når æ først e innafor, så skal æ stell i stand et sånt helsike SPETAKKEL at de regelrett kaste oss med skinnhua først, rett ut av heile EØS! Ha ha ha.

Ellers så har vi masse ressursa i nord som de mangle der sør. Når no «Motvind» sett stopp i vindturbiningalskapen, bli Nord-Norge det einaste attraktive mål for turistan. Det er vel INGEN som kjem til Norge for å sjå og hør på de derre stygge turbinan? Det har dem plenty av der de kjem ifrå, så her selg vi absolutt stillheit, ro og fri uberørt natur. Tenk, det e milliona av folk som AILLER har opplevd det her? Den kjem til å bli så verdifull og attraktiv etter kvart, at den kanskje vil konke ut HEILE oljeindustrien, ha ha ha. Slottet kan de berre behold der sør, vi har «Skogens konge», og det hold lenge førr oss. Vi e då ikkje grådig heiller då, ha ha.

Og så har vi FESKEN, vårres GULL! Vi ska tilbakefør fesken tel kystfolket, og få i gang feskbedrifta heilt ned tel Trøndelag! Då vil det poppe opp butikka som selg slogvotta, sydvesta, redningsutstyr og ailt som ein skikkelig feskar treng på havet. Det bi ei solid inntekt kainn du tru, ha ha.”

«Ja, du Oluf du Oluf. Noen vil kanskje si at du er en bakstreversk populist, hva sier du til det?»

«Ka du mein med «bakstreversk»? Meine du at æ tenke med ræva? ? Æ trur du må innsjå at det e DAGENS regjering som har ein «RÆVVAPOLITIKK!» 
Populist? Det må bety at æ e POPULÆR, og DET e ingen hemsko den 9.september. Æ sei berre, stem med hjertet. Stem på hain Oluf, stem på mæ! Godt valg, ha ha ha.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse