I VEGGEN: Det gikk galt for rute 26 på vei til sentrum en ettermiddag i februar. Det veltet også bussjåførenes ønske om mindre passasjerklager. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Raseriet på rute 26

En bussjåfør, en bussjåfør er en mann eller dame med godt humør. En busspassasjer, en busspassasjer. Hvor blid er egentlig han?

Hetsen av bussjåførene kan se ut til å ha nådd nye høyder - med antydninger om at sjåførens bakgrunn og hudfarge har noe med vedkommendes evne til å kjøre buss å gjøre.

Midt på vinteren i «snyhållet» Tromsø røyner nok humøret på for enhver bussjåfør. Det er bare kjeft å få, og arbeidshverdagen går på helsa løs, sa bussjåførene til Nordlys 17. februar. 

- Vi har fått henvendelser fra våre medarbeidere, som har nådd en grense for hva de klarer. De lever med trusler om gebyrer i millionklassen ved forsinkelser, og bussene ligger nærmest strødd i traseene. Samtidig har annenhver passasjer et behov for å fortelle sjåføren hvor ubrukelig han er, sa Einar Berg, sjåfør og tillitsvalgt i NTF hos Nobina i et forsøk på å få passasjerer til å besinne seg. 

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse