Annonse
Foto: Forsvaret

Regjeringen ønsker amerikanske baser i Norge

Statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet forsøker i Nordlys den 21/10 desperat å bortforklarer de tåpelige unnskyldningene  Søreide kom med at Norge ikke har brutt basepolitikken. Bø anklager Nordlys for å legge sammen 2+2 og få 5.

Bø sine matematikk-kunnskaper er nok så dårlige at han er totalt uegnet til å belære Nordlys i matematikk. Selv legger Bø sammen 1+ 1 og får fortsatt 1. Den matematiske teorien burde Bø forsøke å ta en doktorgrad på. Den vil redaksjonen i Nordlys og jeg med flere vente på i spenning.

Nordlys: US Marines og norsk forsvarsdebatt

Øystein Bø: Den norske basepolitikken ligger fast

Det er ingen tvil om at USA ønsker og vil få tillatelse av regjeringen til å opprette permanente baser her i Norge. Amerikanske soldater er ikke her for å trene under vinterlige forhold. Da hadde de vært her i 2 uker og eventuelt kommet tilbake om 2 eller 3 år og trent i nye 2 uker.  Hvis amerikanske soldater skal trene under vinterlige forhold hadde de hatt bedre treningsforhold hjemme i Alaska.

Det at amerikanerne får permanente baser i Norge har ingenting med sikkerhet å gjøre. Amerikanske baser i Norge er en del av den aggressive amerikanske omringelses, konfrontasjon og krigspolitikken til USA overfor Russland-  som er helt i tråd med Brzezinski-doktrinen.

Amerikanerne har sagt det rett ut at de ser på de nordligste landsdeler som en fremtidig slagmark i en konfrontasjon med Russland. USA ønsker nemlig ikke fred og samarbeid med Russland, men konfrontasjon og krig. Det er ikke Russland som er aggressoren og trusselen  mot Norge, men USA og Natos aggressive krigspolitikk.

USA og det militær-idustrielle complex må alltid ha krig, og Nato er også avhengig av krig for å berettige sin eksistens. Det kan man lese direkte fra Natos strategiske konsept.

Derfor må man hausse opp trusselen fra Russland til det mest ekstreme usaklige nivå og drive en løgnpropaganda i stor stil for å  hjernevaske folket til å tro at et grovt brudd på norsk basepolitikk med permanente amerikanske baser i Norge er en sikkerhetsgaranti, mens det i frealiteten er en trussel mot Norge og freden og sikkerheten i Europa.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse