Annonse
BILTRAFIKK: Staten har satt Tromsø i en såkalt «catch 22» situasjon: den krever nullvekst i personbiltrafikken, men vil ikke gi kommunen verktøyet som trengs for å få dette til. Foto: Torgrim Rath Olsen

Regjeringen stikker kjepper i hjulene

Det er altså regjeringen som har trenert en avtale som vil medføre det staten selv etterspør: nullvekst og aller helst nedgang i personbiltrafikken i Tromsø.

Tromsø kommune klarer ikke å nå målet om nullvekst i personbiltrafikken. Derfor straffes kommunen ved at staten holder tilbake over 30 millioner kroner i tilskudd. Det skjer mens den samme staten, ved samferdselsdepartementet, ikke klarer å komme til forhandlingsbordet om en byvekstavtale for Tromsø, hvor et av formålene nettopp er nullvekst i personbiltrafikken!

Staten har dermed satt Tromsø i en såkalt «catch 22» situasjon: den krever nullvekst, men vil ikke gi kommunen verktøyet som trengs for å få dette til.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse