Annonse
BILTRAFIKK: Staten har satt Tromsø i en såkalt «catch 22» situasjon: den krever nullvekst i personbiltrafikken, men vil ikke gi kommunen verktøyet som trengs for å få dette til. Foto: Torgrim Rath Olsen

Regjeringen stikker kjepper i hjulene

Det er altså regjeringen som har trenert en avtale som vil medføre det staten selv etterspør: nullvekst og aller helst nedgang i personbiltrafikken i Tromsø.

Tromsø kommune klarer ikke å nå målet om nullvekst i personbiltrafikken. Derfor straffes kommunen ved at staten holder tilbake over 30 millioner kroner i tilskudd. Det skjer mens den samme staten, ved samferdselsdepartementet, ikke klarer å komme til forhandlingsbordet om en byvekstavtale for Tromsø, hvor et av formålene nettopp er nullvekst i personbiltrafikken!

Staten har dermed satt Tromsø i en såkalt «catch 22» situasjon: den krever nullvekst, men vil ikke gi kommunen verktøyet som trengs for å få dette til.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse