Annonse
Jeg mener at alle mennesker er likeverdige, men alle ideer derimot er ikke like gode. Derfor går min kritikk til skeive teorier og organisasjonene som fronter dårlige ideer som går på bekostning av ytringsfrihet, åpne demokratiske prosesser og barns trygghet, skriver Truls Olufsen-Mehus. (Foto: Thomas Patrick Christensen)

"Regnbueinkvisisjon" - fryktkultur skapt av aktivister og journalister

Dersom det er slik pride-arrangørene påstår; at alle skal aksepteres, så burde det være opp til kommunerepresentanter og bedrifter å selv velge om de vil flagge med regnbuen, uten konsekvenser. Slik er det ikke, og jeg kaller det representativt for “regnbue-inkvisisjonen”.

Hva har du selv latt være å mene noe om på grunn av sosial frykt og politisk korrekthet?

Arrangørene av pride i nord skriver et svar til mitt leserinnlegg: Min første og siste parade. I dette innlegget vil jeg poengtere at årsaken til å gå i paraden som pride-arrangørene viser til fremstår som universale, mens det de ikke nevner er hvor intolerant aktivisme som ligger bak regnbuebevegelsen.

Jeg vil begynne med å takke Pride-arrangørene i nord for å dele det som åpenbart er kristne verdier som grunnlag for et sunt Norsk tillitssamfunn med deres egne ord:

Det vi (…) er enige om er at mennesker har en grunnleggende og ukrenkelig verdi og at den verdien ikke måles av hvem du er, kjønnet ditt, funksjonsnivået ditt, kroppen din, hvor du kommer fra, hvordan du ser ut, hva du tror på, hvilken samfunnsgruppe du tilhører, hvilket politisk syn du har eller hvem du forelsker deg i.”

Hvilket flagg representerer best menneskeverdet?

Nettopp dette synet leder KrF an med i Norsk politikk - KrF skal være et verdiskapende parti som bygger på kristne verdier slik de her er beskrevet av pride-arrangørene. Begrunnelsen for å gå i pride og vifte med regnbueflagg formidles av arrangørene som det å feire felles aksepterte verdier og menneskerettighetene - og dersom det er tilfellet er det veldig bra og ikke minst kulturbærende. Men hvis så forventer jeg at man enkelt kan bytte ut regnbueflagget med det norske flagg nettopp fordi Norge er verdens beste land å leve i, uansett hvem du er, nettopp på grunn av vår kristne kulturarv, ikke på tross av. I vårt Norske flagg finner vi symbolet på verdiene som feires så kanskje ser vi arrangørene snart gå rundt med et bittelite kors tegnet på kinnet?

Frykten for regnbue-invisisjonen 

Dersom pride-arrangørene deler disse verdiene blir spørsmålet mitt: hvorfor det som ligner en “regnbue-inkvisisjon” ledet an av aktivister og journalister, vil røyke ut de som ikke deler deres eget verdensbilde på en svært intolerant måte? Det virker fundamentalistisk i sin overbevisning slik de vandrer i flokk på leting etter noen med “feile meninger” å ta, henge ut og portrettere. Kommuner som ikke flagger med regnbuen mottar mengder sinte leserinnlegg fra hele landet, bedrifter som ikke lager logoen i regnbuen risikerer å bli boikottet, og facebook-brukere som ikke har regnbue i profilbildet risikerer å bli stemplet som intolerant. 

Politikk påvirkes negativt

Dersom det er slik pride-arrangørene påstår, så burde det være opp til kommunerepresentanter og bedrifter å selv velge om de vil flagge med regnbuen, uten konsekvenser. Men når arrangørene så vakkert skriver “alle skal aksepteres uansett politisk syn eller samfunnsgruppe”, så mener de tydeligvis så lenge alle mener det samme som dem selv. Fordi mitt leserinnlegg har nådd mange, har jeg fått store mengder av meldinger. En melding fortalte om et kommunestyre som egentlig ikke ville flagge med regnbueflagget, men posisjonen turte ikke å stemme nei til forslaget. I frykt for å bli hengt ut av regnbue-inkvisisjonen ble opposisjonen spurt om de kunne kreve hemmelig avstemming, slik at alle de som ville stemme i mot ikke skulle havne i sosial gapestokk. Et demokrati som lar seg styre av frykt for regnbue-mobben er vel ikke en god grunn til å gå i paraden?

Voldtektsdømt mann soner med kvinner

En annen melding jeg har fått forteller om en voldtektsdømt mann som sitter i Norsk fengsel. Men som gjennom folkeregisteret har endret juridisk kjønn, slik at voldtektsmannen soner straffen i stedet sammen med andre kvinner. Hvem trenger mest vern i en slik situasjon, mannen som tilsynelatende deler skeiv virkelighetsoppfatning, eller kvinnene i fengselet? I frykt for regnbue-inkvisisjonen ønsker også personen å være anonym og vil ikke at saken skal følges opp. Det å risikere å miste jobb og ikke utsette seg selv og familien for sosial uthenging er blitt en gjenganger som argument for i å ikke stå i mot regnbuepresset. 

Media baner vei for skeive teorier

Media og journalisters bidrag øker kjønnsforvirringen og de har i tillegg en viktig rolle som aktor. Mediebildet med NRK i førersetet viste nylig en såkalt “bifil 10-åring” på supernytt, etterfulgt av “homofile pingviner” som surrogatforeldre som ny-normal standard. I ViMenn (uke 21) kan vi lese om vinneren i EM i 1986 i kulestøt for kvinner “brukte så mye steroider at hun skiftet kjønn til mann”, det kan virke som journalisten hadde sett NRK supernytt om at med en sprøyte enkelt kan barn skifte kjønn.

Men mennesker er ikke klovnefisk, vi kan ikke skifte kjønn. Vi er for alltid det vi er født, menn eller kvinner, fordi biologi er en realitet selv om noen skulle ønske det ikke var sånn. Men regnbue-inkvisisjonen finner seg ikke i realiteten, fordi i følge deres overbevisning har alle rett til å definere sin egen identitet. I følge APs Anette Trettebergstuen er det visstnok vitenskapelig bevist mange kjønn å velge i mellom. Det som følger med på trosretningen om egendefinert kjønn, er at alle andre må justere seg etter din individualitet, samt lovene og samfunnet forøvrig. Fra at menn skal bruke kvinnegarderober, delta i kvinneidrett og at barn skal steriliseres med irreversible pubertetsblokkere og farlig hormonbehandling.

Frykten for regnbue-inkvisisjonen har gjort at Helsedirektoratet godtar eksperimentell behandling på barn og ungdom, selv om vitenskapen ikke støtter behandlingen. Dermed av frykt for sosial gapestokk og eller støtte til ideologisk overbevisning, tilsidesettes etikk, pasientrettigheter og barns rett til vern. 

Hva paraden representerer i praksis:

Arranger gjerne parader, men forsøk ikke å fremstå som noe annet enn det paraden representerer: en usympatisk politisk bevegelse som er intolerant for alle andre som ikke deler den ideologiske overbevisningen om hva kjønn, seksualitet, samliv og barns behov er. 

Jeg mener at alle mennesker er likeverdige, men alle ideer derimot er ikke like gode. Derfor går min kritikk til skeive teorier og organisasjonene som fronter dårlige ideer som går på bekostning av ytringsfrihet, åpne demokratiske prosesser og barns trygghet. 

Hva har du selv latt være å mene noe om på grunn av sosial frykt og politisk korrekthet?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse