Annonse
RASKEST: En bussbruker, bilist, syklist og elyklist skulle konkurrere om å komme raskest frem. Vinneren ble el-sykkelen. Foto: Yngve Olsen

Reis smart!

Vi har nå sparket i gang en ny Reis smart høstkampanje. Det er fortsatt mulighet for bedrifter å melde seg og mange er interesserte. I potten er det en el-sykkel som trekkes til slutt. I tillegg deler vi ut gavekort og busskort.

Deltakerne får også mye frisk luft og en god start på arbeidsdagen! Prosjektet er støttet av Troms fylkeskommune gjennom belønningsordningen.

For noen dager siden hadde vi en konkurranse. En bussbruker, bilist, syklist og elyklist skulle konkurrere om å komme raskest fra Mortensnes til sentrum. 
Resultatet ble:
Elsykkel: 12 min.
Sykkel: 14 min.
Bil: 17 min
Buss: 30 min. 

Når vi i tillegg ser på miljø, helse og økonomi - vinner sykkelen suverent. Bussen kom på tredjeplass og bilen kommer dårligst ut.
Dette er fjerde gang vi har konkurransen - tidligere har vi hatt følgende reiser: Storelva - UiT, Stakkevollan - sentrum og Kroken-sentrum. Alle gangene har elsykkelen vunnet. Vi er de første i landet som kjører dette konseptet - Tromsø viser vei i nasjonal sammenheng.

Slike stunts og kampanjer gir betydelige bidrag til flere grønne reiser og kan være med på å utsette/gjøre overflødig kostbare infrastrukturtiltak (les bruer og tunneler). 
Tenk innovativt og kreativt!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse