Annonse
Her har jeg ødelagt fronthjulet (eller hvadetnåheter) på campingvogna. Må nok ha hjelp til å fikse det til våren..

Jeg er rett og slett talentløs

Jeg kappet feil, måtte gjøre oppatarbeid, målte feil og holdt på å skade meg alvorlig på kappsagen. Jeg er rett og slett talentløs.

Jeg kan ikke fatte og begripe at jeg er så upraktisk anlagt.

Jeg er ikke en praktisk mann. Langt derifra. Jeg kan skifte lyspærer, jeg kan skifte dekk, jeg kan støvsuge filteret på en varmepumpe. Der stopper det for meg. Rett og slett.

 

Det var en lettelse for meg at bilene har blitt så tekniske at vanlige folk ikke skal gjøre mer enn å fylle bensin og olje på dem. For meg er det en evig kamp hvis et lys går, eller en vindusvisker tar kvelden. Jeg trenger hjelp. Det er ikke bare, bare for meg å skifte vaier på utkasteren på snøfreseren. Hvis den ryker (som den har gjort) så trenger jeg hjelp.

Jeg kan ikke fatte og begripe at jeg er så upraktisk anlagt. Min far var rørlegger av yrke, samtidig som han kan alt. Elektrisitet, snekkerarbeid, ja alt dette var null problem for han. Han inkluderte meg i denne typen oppgaver, men jo mer jeg lærte jo mindre forstod jeg. Jeg ble mer og mer usikker jo mer jeg prøvde meg. Jeg har tilbrakt mange hundre timer på diverse rørleggeroppdrag, og til slutt skjønte fadern at jeg kun dugde til sjauer-arbeid. Så jeg ryddet etter han. Bar inn og ut utstyr og isolerte rørene han hadde sveiset.

Jeg er dårlig til å male. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg gjør mitt beste, men resultatet blir sjeldent bra. I fjor vinter pusset jeg og Katrine opp leiligheten i huset. Det tok sin tid. Jeg la laminatgulv, og det skal sies at det er helt utrolig at vi kom i mål. Det en vanlig håndverker gjør på en dag, brukte jeg to måneder på. Jeg kappet feil, måtte gjøre oppatarbeid, målte feil og holdt på å skade meg alvorlig på kappsagen. Jeg er rett og slett talentløs.

Nå nylig tok avtrekksvifta kveld i kvitreveien. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle gjøre. Etter å ha konferert med en rekke personer som jeg vet kan dette, kom jeg på at det eneste riktige er å ringe Finnsnes Vaktmesterservice. Jeg har måttet gjøre det en gang før. Da jeg skulle henge opp persienner klarte jeg (selvfølgelig) å knuse vinduet. Da kom Finnsnes Vaktmesterservice å skiftet vinduet.

Derfor var jeg en lettet mann da handymannen fra Finnsnes Vaktmesterservice kom inn på gårdsplassen i dag tidlig. Jeg var tross alt helt hjelpesløs -og her kom hjelpen! Jeg trenger vel ikke å finne på noe navn på mannen som kom da dette er en utelukkende positiv beskrivelse av vedkommende. La oss kalle han “Sveinung”.

“Sveinung” så litt på vifta, gjorde et eller annet spennende med en ledning, og ba meg gå ned på kjøkkenet for å slå på vifta. Ingenting skjedde. Så kom han ned (viftemotoren står på loftet), så litt på avtrekksvifta og gikk opp igjen. Så ba han meg om å slå på vifta igjen. Det funket!

Før han dro sa han at jeg måtte vurdere å gjøre ren vifta, eventuelt skifte den. Jeg dristet meg til å spørre om hva han hadde gjort, og han sa noe som for meg er helt utrolig: “Jeg dro den bare i gang med tommestokken”. Det “Sveinung” nettopp hadde gjort var å løse et problem jeg ikke hadde den ringeste anelse av at kunne løses -med en tommestokk!

Ære være slike folk og ære være Finnsnes Vaktmesterservice. Uten dem og slike bedrifter hadde personer som meg hatt et betraktelig dårligere liv. Helt uten avtrekk!

Denne teksten ble opprinnelig publisert på Kay Erlings egen blogg

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse