Annonse
Vi skal ikke ha noen tvang med hensyn til badetøy, mener innsenderen.

Retten til å gå med navlen bar

Jeg vet godt at vi skandinaver har oppført oss dårlig mot andre i deres land tidligere, men det kan ikke rettferdiggjøres ved at vi lar vår egen fri vilje og kultur gå føyken.

Kultur vil aldri diktere noen eller noe uten å bli til ukultur. Ukultur er noe vi ikke skal akseptere, uansett hva det handler om: Feil bruk av felles penger, ulike former for tvang når det gjelder kropp og helse og altså dette med hvordan vi selv oppfører oss i forhold til folk som gjester landet vårt.

 
Jeg regnet meg ikke som spesielt kvinnesaksforkjemper tidligere. Jeg har heller ikke engasjert meg hverken i arbeid eller debatt når det gjelder flyktninger og innvandring. Men det ble brått endret da jeg så oppslaget om den etniske norske skolelærer som oppfordrer piker på 9 år til skjule sin navle i svømmehallen.
 

Dansk fjernsyn har i de siste måneder vist dokumentarer med skjult kamera fra de såkalte fritidsklubber for muslimske innvandrere. Der kan man se at folk blir oppfordret til å bryte danske lover, droppe skolearbeidet og holde seg vekk fra den danske kulturen. Hvordan kan de det når de er på dansk jord?

Malmø er en by jeg ikke lengere ønsker å besøke på grunn av at myndighetene ser ut til å ha mistet grepet om ro og orden.

Min svoger fra sønderjylland var nylig vitne til at to biler støter sammen på en parkeringsplass i en SydDansk by og i løpet av få sekunder kom ca 11 landsmenn fra den ene bilføreren til åstedet og det hele virket ganske skremmende for den andre bilføreren. Det var en helt vanlig tilfeldig sammenstøt hvor egentlig ingen og begge hadde skylden.

For noen år siden måtte et borretslag i en by på Sjælland, vinke farvel til å sette opp juletreet på gårdsplassen. Det hadde styret bestemt og styrets formann var muslim.
 
Jeg vet godt at vi skandinaver har oppført oss dårlig mot andre i deres land tidligere, men det kan ikke rettferdiggjøres ved at vi lar vår egen fri vilje og kultur gå føyken.
 
Jeg vil gjerne høre fra skolelæreren: På hvilket grunnlag ble pikene oppfordret til å skjule sin kropp, rent bortsett fra at Omar altså ikke skulle se en bar navle.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse