Annonse

Russland er vår venn!

Etter den kalde krigens slutt har norske myndigheters forhold til Russland stadig blitt kaldere. Vi ser antydning til en ny kald krig.

Hvem tjener på dette? Absolutt ingen! Russere er like mye verdt som nordmenn. Det er rasisme å framstille Russland og russere som ondskapsfulle. De er like snille og gode som oss nordmenn!

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Eriksen Søreide er ikke et hakk bedre enn rasister der de rakker ned på Vladimir Putin og det russsiske folk. Norge er ikke tjent med denne politikken!

Vi kan takke Russland for forfattere og kunstnere i verdensklasse. Arkitektene deres er suverene. Vitenskapsmennene deres har bidratt til teknologi som vi nyter godt av i Norge den dag i dag.

Den eneste rette politikken mellom Norge og Russland er samarbeid. Vi må samarbeide på forsvarsfronten, fiskerifronten, kulturfronten, energifronten, teknologifronten, helsefronten, landbruksfronten, utdanningsfronten og økonomisk. 

Jeg vil oppfordre forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til å invitere til en felles militærøvelse med Russland. Det er sånne ting som får konfliktnivået ned.

Russland kan lære mye av oss. Og Norge kan lære mye av Russland. Vi nordmenn må ikke tro at vi er verdensmestere i godhet og smarthet. Russland og Norge må være venner. Vi lever bare en gang, og da er det å kaste bort tid å være fiender!

Jeg skulle ønske vår tidligere statsminister Kåre Willoch tok seg en alvorsprat med Erna Solberg. Vi kan ikke forsette som nå. Norge er som et barn i trassalderen i forholdet til Russland.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse