Annonse
«SELVFORSVAR»: Forrige helg var medlemmene i Den nordiske motstandsbevegelsen samlet i Telemark, til foredrag, inspirasjon, faglig påfyll samt utendørsseminar i tømmerstokkbæring og «selvforsvar». De mener alvor med sin forakt for medmennesker. Foto: Frihetskamp.net

Samling i bånn

Det skal de ha, nasjonalsosialistene i Den nordiske motstandsbevegelsen; de er ikke så feige at de bare vil forfølge én minoritet. Det er de helt nazi på.

Brødtekstbilder: 
28-åringen Jimi Joonas Karttunen skal ha uttrykt sitt syn på demonstrasjonen, og responsen var slag til hodet, med døden til følge.

For her skal det ikke diskrimineres - såvel homofile, jøder og muslimer skal hetses, plages og jages på lik linje. Rettferdighetsprinisppet står åpenbart sterkt.

Forrige helg var de samlet i Telemark, til foredrag, inspirasjon, faglig påfyll samt utendørsseminar i tømmerstokkbæring og selvforsvar.

En artikkel i Dagbladet om begivenheten fanget mitt interesse, fordi bildene fikk meg til å håpe det var på gang en ny realityserie fra min favoritt Espen Eckbo.

Men etter å ha studert bildetekstene, viste seg at karakterene på bildene verken var «Timothy Dahle», «Rino Thue», «Ragnar Hoff» eller «Asbjørn Brekke».

Det var i stedet autentiske mennesker med sinne i hodene og et sterkt behov for å bli tatt alvorlig. I flanellskjortene satt Haakon Forwald, Tommy Olsen og Per Öberg, som altså er deres virkelige navn.

Men hvor forbløffende og morsomt det enn er når realismen overgår fantasien, kjenner jeg at latteren setter seg fast i halsen når jeg leser hva de uttaler. Konspirasjonsteoriene er så drøye at de for så vidt er underholdende i seg selv, men det blir fort klart at disse menneskene mener alvor i all sin nonsens.

På hjemmesiden deres går det uten blygsel i Hitler-sitater og nazireferanser, og forakten for minoriterer og folkeslag er så sterk at det ved første øyekast er vanskelig å skille det fra parodi.

Forrige helg ble det altså arrangert et såkalt «stormøte» et sted i Telemark, der anslagsvis 20-40 meningsfeller fra hele landet møttes til det vi vel må kunne kalle en «samling i bånn».

Antallet møtedeltakere er selvsagt ikke alarmerende i seg selv, men på møtet deltok også ledere fra søsterorganisasjonene i våre naboland. Bevegelsen er langt større i Sverige og Finland, og der er det ikke lenger noen som ler.

Da den finske motstandsbevegelsen forrige helg demonstrerte i Helsinki, endte det i brutal tragedie da en tilskuer rett og slett ble slått ihjel.

28-åringen Jimi Joonas Karttunen skal ha uttrykt sitt syn på demonstrasjonen, og responsen var slag til hodet, med døden til følge.

Det er dette Den nordiske motstandsbevegelsen kaller «selvforsvar».

I mai  ble grunnleggeren av den Den nordiske motstandsbevegelsen i Finland, Esa Henrik Holappa, intervjuet av Dagsrevyen. Det var sterk kost.

Holappa er avhopper, og advarer i dag sterkt mot organisasjonen nordiske sikkerhetsmyndigheter mener er den farligste høyreekstreme grupperingen i Norden i dag.

«For å nå sitt mål, er de villige til å bruke vold. De har allerede vist ved flere anledninger i Sverige og Finland at de er beredt til å bruke vold.»

Journalisten Kjetil Stormark, med god kjennskap til organisasjonen, kan dessverre heller ikke berolige, til tross for at den norske avdelingen er lillebror i Norden.

«Vi har allerede sett en vesentlig nyrekruttering både i Norge og i de andre nordiske landene som en følge av immigrantbølgen til Norge og de andre landene, og det er en frykt for at dette kan forsterkes ytterligere», sier Stormark i reportasjen.

Nå er de norske lillebrødrene anerkjent av sine svenske og finske storebrødre, og samlingen i Telemark - hvor organisasjonens egen bildedokumentasjon viser at små barn var vitne til nærkamptreningen - blir ansett som viktig for videreutviklingen og rekruttering av nye medlemmer.

Men selv om motstandsbevegelsen beskriver seg selv som en «nordisk militant-nazistisk organisasjon som vil skape en egen republikk bestående av nordiske land», starter kampen deres på helt annet hold her til lands. Fokuset er nemlig sterkest på homofili foreløpig.

Allerede har organisasjonen demonstrert sin forakt ved å spre homohat i forbindelse med arrangementet «SkeiveSørlandsdager» i august. Svarte bannere med budskap om å bekjempe homofile hang i gatene og regnbueflagg ble satt fyr på.

Samlingen i Telemark skal resultere i mer støy fra disse som altså later til å tro at de homofile vil «overta landet», eller alternativt «verden».

«Det er med stolthet at jeg kan meddele at Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge til neste sommer – midt i pride-festivalenes høysesong – vil arrangere en demonstrasjon i en norsk storby under parolen «Knus homolobbyen!», uttalte bevegelsens leder Haakon Forwald, ifølge egen nettside, frihetskamp.net.

På en eller annen måte skal det altså ikke være de homofile selv som er målgruppa, men hvem «homolobbyen» er, synes det vanskelig for motstandsbevegelsen å definere.

Jeg antar at det er sånne som meg - og hundretusenvis av andre nordmenn - som med den største selvfølge ser på homofile, lesbiske og transpersoner som likemenn og -kvinner, og som aktivt tar til orde for at de skal ha like rettigheter og muligheter som heterofile.

Vi har til felles gleden av å kjenne homofile, lesbiske og transpersoner i Tromsø, Oslo, Trondheim og Stavanger, som ikke først og fremst er «skeive», men mennesker vi har den største respekt for og som betyr noe for oss.

Ikke minst en av mine aller nærmeste, som hver dag utviser mot ved å være den han er. Han er da også mer enn god nok. Faktisk helt fenomenal.

Ingen av dem skal måtte stå alene i møtet med meningsløst hat. De skal forsvares med de sterkeste våpnene vi har; verbalt og med penner skal vi stå opp for solidaritet og vår grunnleggende tro på menneskeverd.

For selv om vi ikke trenger å overdrive frykten for den hittil beskjedne gjengen i «motstandsbevegelsen», vet vi at ignorering ikke er klok strategi.

Historien viser tvert imot at søvnighet og apati kan få grufulle konsekvenser.

Ikke minst historien Den nordiske motstandsbevegelsen trykker til sitt bryst.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse