Annonse
Istedenfor å øke leien i denne situasjonen, hvor studentene er i en sårbar økonomisk situasjon, bør Samskipnaden heller senke leien mye mer enn de øker den med, skriver Ole Andreas Smith. (Foto: Nordlys arkiv)

Samskipnaden skuffer studentene!

Istedenfor å øke leien i denne situasjonen, hvor studentene er i en sårbar økonomisk situasjon, bør Samskipnaden heller senke leien mye mer enn de øker den med.

Helt siden koronakrisen traff Norge, og regjeringen glemte studentene i alle sine krisepakker, har studenter verken fått dagpenger eller annen støtte. I starten av april kom det vi studenter trodde var første skritt mot en rettferdig behandling av fremtidens arbeidsstyrke.

Et par dager før forsøket på en krisepakke fra regjeringen, gikk direktør av Samskipnaden Hans Petter Kvaal ut i media. Han varslet der om at studenter «må få et stipend» og at det er «flere som sier opp» boligene.

En drøy måned senere fikk Samskipnadens leieboere beskjed om at en del boliger skulle øke i pris og noen måtte innbetale mellomlegg til et forhøyet depositum. Samtidig stengte de fleste tjenester fra Samskipnaden. På grunn av økt husleie og en svak krisepakke fra regjeringen er det mange nå tvunget til å flytte hjem eller si opp boligen. Dette fordi de ikke har råd til å leve.

Samskipnaden skuffer med dette studentene. Istedenfor å øke leien i denne situasjonen, hvor studentene er i en sårbar økonomisk situasjon, bør Samskipnaden heller senke leien mye mer enn de øker den med.

Vi er inne i en sårbar tid, hvor alle må bidra i den store dugnaden. Her i landet er det fortsatt en del studenter som ikke kommer under låneordningen til staten. Disse studentene vil kunne miste jobben uten å ha noe reserveplan. Det minste Samskipnaden kan gjøre er å vente med en slik prisøkning helt frem til samfunnet kommer tilbake til normalen.

I den nasjonale gruppen «Nei til mer lån for studenter», med medlemsmasse på 7200, kommer det frem at flere studenter slutter i studiet for å få dagpenger hos NAV, for å kunne betale husleien. Slik burde det ikke være. Studenter bør forbli i studiet og fullføre det, derfor må Samskipnaden hjelpe til. Det er på tide at Samskipnaden slutter å skuffe studentene, tar i et tak og hjelper studentene.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse