Annonse

Sanner og kommunereformen

Sanners argument for kommunesammenslåing er mer enn tvilsom, skriver Vidkunn Haugli.

Jeg skjønner at man er på leting etter eksempler på at sentralisering er et gode. I dette tilfellet tror jeg Sanners argument for kommunesammenslåing er mer enn tvilsomt.

Aarsæther kom med knusende tilsvar til kommunalministeren i Nordlys forleden, så egentlig er det ikke nødvendig med ytterligere kommentar. Jeg vil likevel gripe fatt i kommunalministerens avslutningsavsnitt i hans tilsvar til Nils Aarsæther i lørdagens Nordlys.

Der framstiller han det nærmest slik at sammenslåinga av deler av Hillesøy, deler av Ullsfjord, Tromsøysund og Tromsø har vært en lykke for byen Tromsø i utviklingsøyemed.
Jeg tror dette er å hårtrekke virkningen av denne sammenslåinga. Det var ikke de store utviklingstendenser i Tromsø før 1968, da det ble vedtatt å opprette et universitet i Tromsø.

Da skjøt utviklinga fart, og det er neppe for sterkt tatt i når jeg sier at denne etableringa egentlig er forutsetninga for at Tromsø har fått den positive utviklinga byen har hatt. Høyst sannsynlig har dette skjedd ganske så uavhengig av nevnte kommunesammenslåing.

Jeg skjønner at man er på leting etter eksempler på at sentralisering er et gode. I dette tilfellet tror jeg Sanners argument for kommunesammenslåing er mer enn tvilsomt.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse