Annonse
Tromsø har et flott skianlegg på Storelva som har arrangert NM to ganger i løpet av få år. Her skriver Terese Johaug autografer under NM i 2011.

Sats på Storelva som skistadion!

Skifolket i hele Tromsø må samle seg bak Storelva som byens nye flaggskip innenfor vinteridretter.

Beslutningen om å legge bort planene om ny skistadion i Grønnåsen har vakt forargelse i skiidretten. Vi synes derimot at Arbeiderpartiet, SV og Rødt i sum har gjort en god vurdering.  Et nytt anlegg i Grønnåsen ville medført nye og store inngrep og sår i Tromsømarka, med blant annet asfalterte rulleskiløyper, i tillegg til en høy økonomisk kostnad gjennom bruk av offentlige midler.

Vi ser at det nå brukes sterke ord fra skifolkets talspersoner, særlig i sosiale medier. Det er lov å være skuffet over en politisk avgjørelse. Det er tydelig at man har hatt en forventning om at støtte til badelandet på Templarheimen senere skulle veksles inn i et helt nytt skistadion på Grønnåsen.

Men politikk handler ikke om at alle kan få det slik de vil, hele tiden. Derfor må skiidretten i Tromsø stikke fingeren i jorda og dempe den harde retorikken. Det er helt urealistisk å argumentere for at Tromsø skal ha to anlegg med FIS-godkjenning som kan arrangere verdenscup. Det har ikke Trondheim og det har ikke Oslo.

Det er heller ingen grunn til at Tromsø trenger det. Det er jo ikke slik at skisporten i Tromsø avgår ved døden fordi det ikke blir bygget nytt anlegg i Grønnåsen. Tromsø har allerede et flott anlegg på Storelva, som arrangerte NM sist vinter, og nå kan videreutvikles til stor glede for skifolk i hele Tromsø. På Storelva slipper man dessuten alle interessekonfliktene i forhold til Tromsømarka. Alt ligger til rette for at dette er en skistadion der løypene kan utvides på en måte som også kan kombineres med boligbygging på Kvaløya.

I debatten kan man få inntrykk av at annenhver tromsøværing er topptrente konkurranseløpere på ski. Realiteten er at ski først og fremst er en kjær aktivitet for mosjonister i alle aldersgrupper, og disse fortsatt vil ha stor glede av traseene i lysløypa på toppen av Tromsøya. Når det rent konkret gjelder Templarheimen har kommunen forpliktet seg til å legge til rette for at det fortsatt skal kunne arrangeres lokale renn innenfor ski og skiskyting. Her har kommunen og skiidretten et felles ansvar for å finne gode løsninger.  

Når det gjelder Tromsø Skiklubb og det store skimiljøet på Kvaløya kan disse klubbene ikke lengre oppholde seg i to helt adskilte virkeligheter. De må jobbe sammen. Nå er vedtakene om både badeland og skistadion gjort. Da handler det om å se fremover, ikke bakover.

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse