Annonse
Jonas – jeg håper at du ikke har glemt hva jeg sa til deg på Sørmarka i fjor: Lytt til folket og fagbevegelsen. Og at Andøya-saken vil følge dere inn i nok en valgkamp hvis dere ikke tar tak i saken. Det ser ikke ut som at du og Arbeiderpartiet tok rådet mitt til følge, skriver Stein Håkon Eilertsen. (Foto: Arbeiderpartiet)

Det er for sent å snu, Jonas

Ja, da er tiden kommet. Valgkampen er i gang. Alle partier reiser rundt og lover gull og grønne skoger, hvor enn de reiser. Men er det mange partier vi velgere kan ha tillit til? Man skal nok ikke sluke alt som blir sagt fra alle partier. Det som er viktig for meg, er politikken partiene fører, og hvilket parti som man kan stole på.

I mitt hode er det spesielt ett parti som jeg dessverre ikke har tillit til, og det er ditt parti – partiet som du er leder for, Jonas.
Det er fire år siden sist det var valgkamp for stortingsvalget. Da hadde jeg ennå trua på at Arbeiderpartiet var et parti som lyttet til folket og fagbevegelsen, samt at det var et parti som viste seg tilliten verdig. Men dessverre er min opplevelse og mine erfaringer etter å ha jobbet mye med nedleggelsen av Andøya flystasjon – og etter å hatt verv i fagbevegelsen – at man ikke kan stole på dere.

I tillegg kjenner jeg ikke igjen politikken til Arbeiderpartiet. De siste meningsmålingene viser at jeg nok ikke er alene om det.
Dere lovet mye angående Andøya flystasjon på tampen av valgkampen til forrige stortingsvalg i 2017, men etter valget – som dere tapte – var alt glemt om denne saken.

Det står stor respekt av alle ute i Norges land som driver valgkamp for dere. Arbeiderpartiet har mange flinke og gode representanter, som står på for det som i alle år har kjennetegnet partiet. Problemet er at de ikke når opp.
Så kan man jo selvsagt si at det må være en demokratisk avstemming på hva som skal gjøres og hva som man skal fokusere på innad i Arbeiderpartiet – og at man derfor ikke får gjennomslag på alle sakene. Dette er jeg helt enig i, men min påstand er at det ikke er slik. Det er noen få på toppen av Arbeiderparti-skuta som styrer det meste.

Igjen tilbake til Andøya-saken: Etter som jeg har forstått var det akkurat dette som skjedde også i denne saken. Dere har heller ikke tatt tak i noe av informasjonen som mange har gitt dere de siste årene om utfordringen med Evenes som MPA-base. Ettersom dere heller ikke har vist interesse for å være med på å pålegge regjeringen å komme med oppdaterte planer og kostnadsbilder på prosjekt Evenes, så fremstår dere som useriøse og et parti som jatter med regjeringen.

Jonas – jeg håper at du ikke har glemt hva jeg sa til deg på Sørmarka i fjor: Lytt til folket og fagbevegelsen. Og at Andøya-saken vil følge dere inn i nok en valgkamp hvis dere ikke tar tak i saken. Det ser ikke ut som at du og Arbeiderpartiet tok rådet mitt til følge.

En av dine venner i Ap-toppen sa følgende til meg for en stund siden: «Det er for sent å snu angående nedleggelsen av Andøya».  Jonas, dette er jeg ikke enig i. Derimot er det for sent for Arbeiderpartiet å snu i valgkampen.
Lykke til med valget, jeg håper det blir regjeringsskifte.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse