Annonse
Tygg litt på dette: Under den rødgrønne regjeringen i perioden 2005-2009 klarte samferdselsminister Navarsete å fjerne mesteparten av postkontorene i distriktene. Det kan vel umulig være et distriktsvennlig parti verdig, skriver Harstad FrPs Jostein Rasmussen.

Senterpartiet – Distriktspartiet???

Når Senterpartiet har vært nevnt, har deres representanter, både på inn- og utpust, påstått at de er distriktspartiet.

For de som bor i distriktene og er rammet av de forhold som her er nevnt, vet utmerket godt størrelsen på de kostnader som de er blitt påført, ene og alene fordi de bor i distriktene.

Dette må ha vært en planlagt strategi over flere år. Vi kan derfor konstatere at mange velgere nå har denne oppfatningen.

I overskriften er det flere spørsmålstegn bakom ordet «distriktspartiet». Det er ikke for ingen ting.

Tygg litt på dette: Under den rødgrønne regjeringen i perioden 2005-2009 klarte samferdselsminister Navarsete å fjerne mesteparten av postkontorene i distriktene. Det kan vel umulig være et distriktsvennlig parti verdig. Postkontorene var i mange lokalsamfunn et samlingspunkt og et tilbud som alle hadde nytte av.

I 2006 ble lov om eiendomsskatt utvidet til også å gjelde utenfor bylignende strøk. Dette var Senterpartiet med på. Dette er den største distriktsfiendtlige politiske øvelse som noen gang er gjort. I utgangspunktet er både næringsetablering og boligbygging i distriktene en stor økonomisk risiko i forhold til sentrale strøk. Denne utvidelsen av eiendomsskatteloven gjorde slike investeringer til at alvorlig økonomisk sjansespill.

For Troms fylke sin del, kan nevnes at det var Senterpartiets fylkesråd som la fram forslaget om den vanvittige økningen av fergebillettene i Troms. Som om ikke dette er nok, så er Senterpartiet blitt et ihuga bompengeparti. Konsekvensene av det kan neppe kalles distriktsvennlig,

For de som bor i distriktene og er rammet av de forhold som her er nevnt, vet utmerket godt størrelsen på de kostnader som de er blitt påført, ene og alene fordi de bor i distriktene.

Kanskje det kan være lurt å tenke over dette på valgdagen. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse