Annonse
Byråd Ramberg (bildet) vil dessverre bli husket som "sentrumsdødaren" Ramberg, spår Bjørn Gunnar Jørgensen.

Sentrumsdødaren Ramberg

Byrådet er mer opptatt av hindringer og reguleringer enn av utvikling av sentrum og forretningslivet der.

Svært tydelige innspill fra velkjente næringsdrivende som har drevet virksomhet i sentrum i flere 10-år ville ikke Ramberg lytte til før etter at hun hadde bestemt seg.

Tromsø sentrum har de siste årene møtt massiv konkurranse fra byens ulike kjøpesentre. Mange foretrekker å handle der butikkene ligger skjermet for været og parkeringen er gratis. Med det som bakteppe har Arbeiderpartiets byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, bestemt seg for å stenge sentrums hovedferdselsåre Skippergata for biler. Dette skal gjennomføres allerede fra høsten av.

Den velkjente Ap-arrogansen trer her inn med full styrke. Partiet som gikk til valg på mer åpenhet, kjører dette gjennom nærmest kjemisk fritt for dialog med de som berøres. Ramberg tror åpenbart at hun vet best og orker tydeligvis ikke å kaste bort tiden sin på og lytte til de som faktisk driver næringsvirksomhet i sentrum.  At Ap-byråden inviterer til debatt og innspill etter at beslutningen om stenging er tatt, er ikke noe annet enn en hån mot forretningsdrivende og folk som er avhengig av lett tilgjengelighet til sentrum.

Skal folk handle i sentrum, må de også kunne komme seg til sentrum. Men det forstår ikke Ramberg. Hun og Ap ønsker å presse bilene rett inn i tunellen og da kan de jo like godt kjøre rett til Jekta og K1. Svært tydelige innspill fra velkjente næringsdrivende som har drevet virksomhet i sentrum i flere 10-år ville ikke Ramberg lytte til før etter at hun hadde bestemt seg.

At de røde vil gjøre sentrum mindre tilgjengelig er jo en ærlig sak.  Men jeg er faktisk rystet over fremgangsmåten til Ragni Løkholm Ramberg og det røde byrådet.  Nesten like oppsiktsvekkende som forslaget i seg selv, er at byavisen iTromsø trykker Ramberg og forslaget til sitt bryst. Det er svært sjokkerende at iTromsø støtter denne blokaden av sentrum, mens Nordlys stempler dette som lite fornuftig.

Byrådet er mer opptatt av hindringer og reguleringer enn av utvikling av sentrum og forretningslivet der.  Byråd Ramberg vil dessverre bli husket som “sentrumsdødaren” Ramberg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse