Annonse
Helsepersonell i serien 113 på NRK gir alt for å hjelpe syke mennesker. Noe som også kan være krevende. (Foto: NRK)

Derfor har denne serien berørt så mange

Mange av oss har latt oss begeistre over serien 113 på NRK. Kanskje ikke så rart?

Serien 113 minner oss om hvilke verdier som virkelig betyr noe.

Her kommer vi tett innpå det virkelige livet. Uten filter. På godt og vondt. Vi følger mennesker i en ofte kritisk og sårbar sykdomshistorie - og deres hjelpere i 113. Og serien har en verdighet over seg. Det vitner om god produksjon.

Helsepersonell er vant til tøffe tak. Ofte under stort tidspress. Og serien byr på nervepirrende scener. Det er mange sterke inntrykk: Syke mennesker som eksempelvis noen ganger kjemper for sitt eget liv. Veien til sykehus og behandling kan være lang. Ikke sjelden under krevende værforhold. Og tiden er knapp. Det sier seg selv at dette er noe av det mest utfordrende man kan møte som menneske. Inkludert for fagfolkene selv om de er trent for slike situasjoner. Bak den profesjonelle rollen er det mennesker med det samme register av følelser som oss andre.

Serien 113 byr således på store doser hjerte og smerte. Men samtidig er det godt å se denne type tv. I en tidsalder som ofte handler om fasadesnekring, egoisme og overfladiskhet, møter vi her noe genuint menneskelig. Som ydmykhet og sårbarhet. Men også så mye renspikket medmenneskelighet og hjertevarme. Glede og sorg. Tårer og latter. For ikke å glemme hvor mye vi mennesker betyr for hverandre når sykdom og krise rammer. 

Serien 113 minner oss om hvilke verdier som virkelig betyr noe. Helsepersonell vi møter i serien gjør sitt ytterste for å hjelpe, noe som er blant samfunnets aller viktigste jobb. Vel verdt også å merke seg når lønn og arbeidsavtaler skal utformes. Vi skylder dem alle en stor takk for sin innsats.

Eller hva?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse