Hva slags hjelp er det snakk om og til hvem? Årets OD-aksjon bidrar i alle fall ikke til fred, mener Bjørn Lian. Foto: Nordlys arkiv

Si nei til «operasjon dagsverk»!

Den 1. november er det tid for ungdomsskolenes deltagelse i operasjon dagsverk (OD) igjen. Denne gang skal pengene gå til å hjelpe Palestinske barn og ungdommer, heter det så fint. Så langt høres alt bra ut.

MEN: Hva slags hjelp er det og til hvem? Ikke til fred iallfall! De vil ikke snakke med sine fiender (jødene i Israel) og vil ikke ha dialog. De viser kart der Israel er borte. De snakker om fred, men da etter «hellig krig» (jihad). Hva slags fred blir det når de vil tilintetgjøre motstanderen?

Filmen som bl.a.avslører dette kan sees på You Tube («Dropp OD»), eller på sidene til «Med Israel for fred» (MIFF) eller på mange private facebooksider – også min. At mange ville stryke filmen av sensuren sier jo også sitt om det manglende toleransenivået i Norge i dag!

Norge har villet hjelpe begge sider i konflikten. Men da til å inngå en dialog, ikke til å tilintetgjøre motparten! (Det har vært norsk offisiell politikk uansett politisk farge på regjeringen!) Det er utrolig at den offentlige norske skolen kan stille seg bak dette! De som de sender denne hjelpen til har som mål : At jødene skal tilintetgjøres!

Jeg er ikke imot OD i seg selv, men jeg er sterkt imot at ungdomsskoleelever skal være med på dette sånn som det er lagt opp i år. Jeg oppfordrer sterkt til ikke å delta i OD før det bestemmes at pengene går til andre – som vil dialog og fred i sameksistens med tidligere fiender! Om du allikevel deltar, så se iallfall filmen først – så du har info fra begge sider!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse