Annonse

Si unnskyld, minister Aspaker!

Vi tenker på Anne Berit Figenschau, den unge finansbyråden i Tromsø, som ble offer for din maktpolitiske jernhæl, skriver Rita og Tom Tiller

Tenkte du noen gang, mens du skrev manuset ditt, som du framførte under dine ministertunge pontifikalier, at du risikerte å knuse et annet menneske, ikke bare politisk?

Var dette virkelig nødvendig? Tenkte du noen gang, mens du skrev manuset ditt, som du framførte under dine ministertunge pontifikalier, at du risikerte å knuse et annet menneske, ikke bare politisk? Ofret du en eneste tanke på at dette kunne bli en svært tung mental belastning for den som ditt verbale skyts var rettet mot?

Vi tenker på Anne Berit Figenschau, den unge finansbyråden i Tromsø, som ble offer for din maktpolitiske jernhæl. Det er det styggeste personangrep og etiske overtramp vi har sett fra en nordnorsk minister. I lys av dette var det godt å se at Jens Johan Hjort sto fram som skjold for sin partikollega og fant det nødvendig å offentliggjøre en mail som forteller at din moralske pekefinger mot andre var selvlysende uetisk.

Dette kan du ikke sove godt med, minister Aspaker! Du bør si unnskyld for ditt etiske dobbeltovertramp! Så fort som mulig! I det samme offentlige mediale rommet som du kvestet hennes verdighet som menneske! Det er din egen integritet som står på spill. Det fantes så mange andre måter å framsi ditt budskap på, også uten å gjøre det når alle medias blitslamper lyste. Hvis det er slik man ønsker å vise politisk kraft og mot, så stakkars lille land! Argumentet om at Hjort og Figenschau kastet den første uetiske steinen holder ikke som grunnlag for å komme med disse forkastelige nedrighetene mot en engasjert medborger! Gjør noe for å rette opp de skadene du er i ferd med å påføre et annet menneske! Alle kan gjøre feil, men det hjelper å si ”unnskyld, jeg var nok litt for hard i klypa denne gangen, beklager”! Du risikerer ikke annet enn å få en smule tilgivelse.

Du burde vite, i det minste fra egen profesjonsutdanning, at slik tale er alt annet enn klok tale. Dine verbale handlinger er også et særdeles dårlig eksempel fra oss voksne for hvordan man forholder seg til kolleger og medmennesker. Den pågående debatten om mobbing i skolen setter dessuten en ekstra svart ramme rundt situasjonen. Selv om det du sa, der og da, ikke kan klassifiseres under merkelappen voksenmobbing, er dine uttalelser farlig nær grensen.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at vi verken er medlemmer av Høyre eller personlig kjenner de tre som er involvert i dette triste politiske spillet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse