Annonse

SIAN versus Islam

Det bebudes en motdemonstrasjon mot SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) på lørdag. Slike demonstrasjoner har tidligere resultert i at SIAN har blitt forhindret fra å ytre seg. Altså kan dette utarte til ytringsforbud, slik myndighetene i regimer – som nettop islamske praktiserer det.

Undertegnede har forståelse for at det kommer mennesker hit til lands som flykter ifra blodig undertrykkende regimer – som er en frukt av nettop islam. Men når noen av disse da søker å etablere den samme religion her til lands, som den de er flyktet ifra, da stemmer ikke kart og terreng lengre. Og da må det være lov å si fra.
 
Min ringe kunnskap om SIAN, er at denne vil bekjempe en totalitær religionspolitisk ideologi – islams etablering i vårt land. Og dette søker SIAN å gjøre ved hjelp av opplysningsarbeid tuftet på fakta. Hva er da galt med det?
 
Et gjennomgående argument som brukes mot SIAN, er at de “sprer hatefulle ytringer”. Men skal man være konsekvent her, da må man også forby Koranen, for denne er spekket med hatefulle ytringer mot alle “vantroe og hedninger”. Og det med en religion og en gud som alibi.
 
Nå har man gjennom hele vår moderne tid drevet å harselere med kristendommen for dens misgjerninger gjennom historien – vel fortjent! – Men islam, som har en langt blodigere historikk på samvittigheten – like til denne dag, den skal vi altså være “rause” imot. Hvor mange av dere kjenner egentlig islams ideinnhold, mekanismer – og derav blodige historikk?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse