Annonse
Dette hadde jeg virkelig ikke ventet av deg Svein, tidligere kollega og venn. For hva er det du bidrar med? Jo, et klart forsøk på, politisk, å ta livet av et ungt politisk og sympatisk talent, skriver Tor Nymo som svar til Svein Ludvigsen.

Simpelt angrep av Svein Ludvigsen!

Ved å angripe, arrestere som han skriver, Sandra Borch, så er det for å bortlede oppmerksomheten fra Høyres stortingsrepresentanter i Troms.

At Svein Ludvigsen med sitt innlegg/personangrep viser Høyres desperasjon og mangel på tro på egen politikk tror jeg velgerne registrerer.

I avisa Nordlys og på Facebook langer tidligere stortingsrepresentant Svein Ludvigsen ut mot Senterpartiet og Sandra Borch på en svært usympatisk måte. Dette hadde jeg virkelig ikke ventet av deg Svein, tidligere kollega og venn. For hva er det du bidrar med? Jo, et klart forsøk på, politisk, å ta livet av et ungt politisk og sympatisk talent. Du og ditt parti Høyre vet utmerket godt at Sandra Borch har markert seg på en dyktig og uredd måte. Det har også velgerne i Troms merket seg. Det er nok å se på meningsmålingene der Sandra har bidratt sterkt til at Senterpartiet har rekordoppslutning.

At Svein Ludvigsen med sitt innlegg/personangrep viser Høyres desperasjon og mangel på tro på egen politikk tror jeg velgerne registrerer. Meningsmålinger viser jo at Høyre taper oppslutning i Troms. At utspill av denne type fra blant andre Rolf Bjørnar Tøllefsen, Elvenes, statssekretær Bøe og forsvarsministeren ikke er med på å løfte tilliten til Høyre i landsdelen, ser ut til å øke frustrasjonen i partiet.

Hensikten med Ludvigsens utspill tror jeg flere enn meg er fullstendig klar over. Ved å angripe, arrestere som han skriver, Sandra Borch, så er det for å bortlede oppmerksomheten fra Høyres stortingsrepresentanter i Troms Kent Gudmundsen og Regina Alexandrova. Det vil han ikke klare. Velgerne husker utmerket godt at disse to kandidatene i Stortinget ukritisk stemte med partiledelsen for å legge ned Andenes flystasjon, med de enorme konsekvensene det har for de ansatte og deres familier. Ikke nok med det, men det de vil bli husket for i forsvarsfylket Troms er at de stemte for å flytte 339-skvadronen og hovedbasefunksjonene til Forsvarets helikopterstruktur fra Bardufoss til Rygge. Dermed ble Bardufoss gjort om til en enskvadronsavdeling underlagt Rygge. At dette har skapt stor harme i regionen er ikke egnet til å forbause noen

I forkant av avstemmingen i Stortinget var det, som også Ludvigsen må ha fått med seg, en massiv tverrpolitisk mobilisering i Troms hvor også lokale høyrevelgere var sterk medvirkende, mot å flytte /sentralisere 339 skvadronen sørover til Rygge. Til tross for denne sterke lokale motstanden i Troms så klarer altså Gudmundsen og Alexandrova å ignorere/ ikke ta hensyn til det den kjensgjerning men velger, blind lojalitet til partiledelsen i Høyre.

Disse to representantene har altså Troms Høyre som sine førstekandidater ved stortingsvalget om tre uker.

Plassen tillater ikke at jeg imøtegår Ludvigsens voldsomme kritikk av Senterpartiet. Det har nemlig Per Gunnar Stensvaag gjort på en utmerket måte. Han er, som velgerne har merket seg, en svært dyktig samfunnsdebattant som har påpekt regjeringens sterke sentraliseringsiver. Siden Ludvigsen begynner sitt innlegg med å si at han skal arrestere et ungt sympatisk politisk talent som Sandra Borch, så tror jeg langt flere enn jeg mener at Ludvigsen med sitt innlegg allerede er arrestert! Av Per Gunnar Stensvaag, les svaret hans.

Ikke bra Svein, men god og redelig valgkamp/valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse