Annonse
Hvis ikke et under skjer så vil jeg tro at dette er det siste skolebildet fra Malangseidet skole. En fin bukett med 12 flotte unger som virkelig hadde fortjent en mer verdig avslutning av sin skoletid på Malangseidet, skriver Maria Skogstad Frost. (Foto: Maria Skogstad Frost)

Det siste skolebildet

Jeg tror ikke folk på rådhuset skjønner for en belastning dette har vært for oss. Elevene har ikke en gang fått lov til å gå inn på skolen for å hente tingene sine, og for å ta et slags farvel med skolen sin. 

«Mandag 19. august 2019 troppet 12 elever opp på Malangseidet skole, klar for et nytt skoleår. Både de og foreldrene var trygge på at de skulle få et år til på den nedleggingstruede skolen. Torsdag 22. august fikk vi melding om at skolen var blitt stengt med øyeblikkelig virkning. Tromsø brann og redning måtte stenge skolen pga. tekniske avvik som ikke var blitt rettet opp av Balsfjord kommune. Dette kom som lyn fra klar himmel på oss foreldre.»  

Slik startet jeg mitt leserinnlegg i september 2019. Skolen ble aldri åpnet igjen. Elevene ble integrert i klassene på Sand skole så raskt at vi foreldre skjønte at noe gjenåpning av Malangseidet skole kunne vi bare drømme om. De tekniske avvikene som Tromsø brann og redning hadde funnet ville aldri komme til å bli lukket. 

Det ble en brå overgang for elever, lærere og foreldre. Noen har håndtert det bra, mens andre har måtte jobbet litt ekstra med sine følelser og tanker om situasjonen de var kommet opp i. Vi var alle forberedt på at skolen kunne bli nedlagt pga. det lave elevtallet, men at eleven måtte bytte skole så brått og bare hadde ei helg å forberede seg på, det var bare så skuffende.

Det har snart gått ett år, men jeg er fortsatt sint og lei meg for at folk på rådhuset ikke gjorde jobben sin med å svare på mailer fra Tromsø brann og redning og bare lot skolen stå der og forfalle, mens vi foreldre ikke fikk noe informasjon om alvoret i dette.

Men den største skuffelsen er at ikke elevene har fått noe beklagelse fra kommunen. Jeg tror ikke folk på rådhuset skjønner for en belastning dette har vært for oss. Elevene har ikke en gang fått lov til å gå inn på skolen for å hente tingene sine, og for å ta et slags farvel med skolen sin. 

I flere år har vi kjempet for skolen og barnehagen i bygda vår. Det har vært skole på Malangseidet i over 100 år, men nå vil jeg tro at det er historie, og nå ser det ut som at vi mister barnehagen også. Vi er sliten av å kjempe nå. Vi blir jo bare overkjørt uansett. 

19. juni i år var elever og foreldre samlet på skolegården på Malangseidet for å prate, leke og grille. Når ikke elevene fikk lov til å komme inn på skolen for å få en verdig avslutning, så tenkte vi at en avslutning på skolegården ville være en fin ting å gjøre. Det virket som at elevene syntes det var fint å få denne stunden sammen, slik at de kan starte på et nytt skoleår på en normal måte etter ferien. 

Hvis ikke et under skjer så vil jeg tro at dette er det siste skolebildet fra Malangseidet skole. En fin bukett med 12 flotte unger som virkelig hadde fortjent en mer verdig avslutning av sin skoletid på Malangseidet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse