Annonse
Det er oppsiktsvekkende at Hjort ikke vet om han ønsker og vil være sjefen i et høyrestyrt byråd! Er det slik at han helst ønsker å være gallionsfigur og snorklipper? undrer Aps Tone Marie Myklevoll og Jarle Heitmann.

Sjef i egen regjering - eller snorklipper og gallionsfigur?

For en uke siden arrangerte Nordlys en ordførerduell mellom Gunnar Wilhelmsen (Ap) og Jens Johan Hjort (H). Det var en god og balansert debatt mellom de to kandidatene som ansees å mest sannsynlig skulle bekle rollen som ordfører i Tromsø etter høstens kommunevalg.

Et av temaene som ble tatt opp i debatten var spørsmålet om hvorvidt kandidatene så for seg å styre i en parlamentarisk modell, eller fortsette med Formannskapsmodell, som i dag dersom de vinner valget. I etterkant av debatten har avisa iTromsø produsert en lederartikkel, hvor de anfører at Arbeiderpartiet og Høyre skylder velgerne å avklare hvilken styringsform man vil ha etter valget. Begge kandidatene beskyldes videre for å svare uforpliktende på dette spørsmålet og videre mener journalisten at det er «hårreisende» at dette ikke er spørsmål som besvares tydeligere fra partiene.

Vel, etter vår mening er det et helt annet poeng fra debatten som er det mest oppsiktsvekkende, eller «hårreisende» om du vil. Nemlig spørsmålet om hvem som skal være byrådsleder i et eventuelt høyrestyrt byråd! Wilhelmsen spurte Hjort om det skulle være han – om han tenkte å være sjef i egen regjering. Og til dette svarte Hjort at han ikke visste…! Han returnerte ballen til Wilhelmsen og spurte om han tenkte å være det. Hvorpå Wilhelmsen svarte et klart og tydelig, ubetinget ja, så klart!

Det er oppsiktsvekkende at Hjort ikke vet om han ønsker og vil være sjefen i et høyrestyrt byråd! Er det slik at han egentlig ikke ønsker å drive med politikk og styring av kommunen? Isteden ønsker han helst å være gallionsfigur og snorklipper? Og i så tilfelle? Hvem er det som eventuelt skal styre byen mens Hjort klipper snorer?

Dette spørsmålet må Hjort snarest mulig redegjøre for. Vi venter i spenning.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse