Annonse
Om fire år har FIFA tenkt å la Qatar arrangere fotball-VM - og på grunn av varmen; legge det til november/desember. Foto: Colourbox

Skal vi virkelig akseptere FIFAs horrible valg?

Vi skriver 15. juli 2018 og undertegnede frykter at årets fotball-VM, som avsluttes i dag, vil være det siste fotball-VM jeg kommer til å bruke tid på.

Om 4 år har nemlig avskummet i FIFA tenkt å la dette ørkenhelvete ved navn Qatar arrangere nevnte mesterskap, og på grunn av varmen; legge det til november/desember.

I tillegg skal et felles-VM i USA, Canada og Mexico i 2026 bestå av hele 48 lag.

Alle oppegående mennesker med et hjerte for fotball og spesielt VM, liker ikke dette, men allikevel klarer man altså gjennom handlingslammelse å gi avskummet i FIFA muligheten til å gjennomføre dette.

La meg si det rett ut: Jeg har ingen respekt for fotballspillere og nasjonale forbund som stilltiende aksepterer FIFAs horrible valg.

Jeg har heller ingen respekt for media som ikke tar et kraftig oppgjør med disse fotballspillere og nasjonale forbund. Hadde media i mange nok land gjort jobben sin, og vært ordentlig kritisk til de nasjonale forbund og deres fotballspilleres handlingslammelse, så hadde FIFAs VM-planer vært endret.

Her i Norge må Norges Fotballforbund og norske fotballspillere gå foran som gode forbilder og gi klar beskjed til FIFA om at de ikke under noen omstendighet vil delta i en kvalifisering til et VM i Qatar, og at de heller ikke vil delta i en kvalifisering til et sluttspill med hele 48 lag.

Et sluttspill skal  være eksklusivt, og da kan man ikke tillate at FIFA gir plass til nesten en fjerdedel av verdens land i et sluttspill.

Skal vi virkelig akseptere FIFAs horrible valg, eller skal vi gi FIFA klar beskjed om at vi ikke kan være med i en organisasjon som senker seg ned på et slikt lavmål som det FIFA har gjort? Svaret er innlysende.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse