Annonse
SKAL FORHANDLES: «Byvekstavtalen i Tromsø er ikke avblåst. Den skal forhandles, og Venstre mener en avtale er helt nødvendig for å gi et viktig løft for folk i Tromsø», skriver klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Her i Tromsø under Arctic Frontiers i 2018. Foto: Terje Mortensen

Skjalg Fjellheim bommer på sin bomanalyse

Byvekstavtalen i Tromsø er ikke avblåst slik Nordlys’ politiske redaktør Skjalg Fjellheim skriver. Folk i Tromsø fortjener et skikkelig transportløft.

Fjellheim skriver at det er avgjort at det ikke blir en byvekstavtale fordi kommunen ikke kan ta egenfinansieringsandelen. Andre byer og fylkeskommuner får det til – hvorfor skulle ikke Troms og Tromsø klare sine egenandeler?

Ved å si nei, til en byvekstavtale, sier man også nei til millioner fra staten til bedre kollektivtransport og infrastruktur i Tromsø.

Selv om budsjetter til kommuner og fylkeskommuner kan være stramme, må de uansett håndtere framkommeligheten for sine innbyggere. Det ville vært svært underlig å takke nei til millionene staten tilbyr.

Det Venstre har fått gjennom i regjeringens enighet, er et grønt transportløft for hele landet. Venstre har fått gjennomslag for en stor satsing på kollektivtilbudet, samtidig som vi sikrer at trafikken inn til byene ikke skal øke – det såkalte nullvekstmålet.

Slik sikrer vi at det ikke blir mer kø eller forurensing. Og det økte bidraget fra staten kan for eksempel gi lavere billettpriser, finansiering av nye prosjekter eller flere avganger på bussen.

For Venstre var det også viktig å støtte folkekravet fra hele Nord-Norge. I regjeringens avtale vant vi fram med at Nord-Norgebanen endelig får en konseptvalgutredning, som tar oss et viktig skritt nærmere Nord-Norge på skinner.

Tromsø Venstre har løftet fram at folk i og omkring Tromsø fortjener et trafikkløft og renere luft.

Byvekstavtalen i Tromsø er ikke avblåst. Den skal forhandles, og Venstre mener en avtale er helt nødvendig for å gi et viktig løft for folk i Tromsø.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse