Annonse

Den skjeve bro

Etter hvert som vår velstand økte og det ble mere penger disponibel til andre ting enn og overleve ble det flere og flere privatbiler. Dermed kom også kravet om flere og bedre veier. Som en naturlig konsekvens av bedre fremkommelighet og økt sikkerhet langs veiene er det di siste 100 år bygd et hopetall av broer over våre fjorder og sund.

Veldig mange av disse broer har hellinger den ene eller begge veier, uten at det er synligjort noen problemer omkring dette. Og bygge bro over Ramfjorden er neppe større utfordringer enn andre steder.

Det sies også av enkelte at på grunn av frosttåke om vinteren vil det danne seg is på kjørebanen som vil forårsake ulykker. Jeg har kjørt gjennom Ramfjorden som yrkessjåfør og privat til alle døgnes tider, året rundt gjennom 50 år .

I motsettning til andre steder, kan jeg ikke minnes og ha sett frostrøyk av betydning på Ramfjorden. Det fokuseres sterkt på isproblemer, det som jeg har sett senest nå i vår, er at isen på Ramfjorden råtner på fjorden.

Om  ny E8 på vestsiden av Ramfjorden skal bli en berg og dalbane er det i såfall Statens Vegvesen og Nye Veier som har laget dette. For det er fortsatt slik at di dypeste dalsøkkene og di høyeste bakkeknølene jevnes ut til og bli en fin 90 km. vei med midtdeler, forhåpentlig helt fram til Solligården. 

Og framstille Statens Vegvesen som udugelig som bare er ute etter pristisje er bare dumt. De har gjort en god jobb innen for di økonomiske rammer Stortinget gir, og har i motsettning til andre ingen egeninntresse av hvor veien går.  

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse