Skremselsoppslagene i mediene skremmer stadig flere til å ta en vaksine som ikke bare ofte gir spontane bivirkninger, men som på sikt direkte undergraver vår evne til å bygge den gode helse - motstå de degenereringssykdommer som i de senere år har vist seg å dukke opp stadig tidligere i livet for stadig flere av oss, skriver homeopat Øystein Risø Nilsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Skremselsoppslag om influensa

I tillegg er påstanden om at vaksinen gir god ´beskyttelse´ svært tvilsom (ahem; i høyeste grad udokumentert), siden det ofte viser seg at de årlige vaksiner ikke har ønsket effekt, verken immuniserer eller reduserer ´ubehag´ .

”I fjor døde 1.700 av influensa.”  

”Mange forstår ikke hvor alvorlig syke de kan bli”

“Risikogruppene utgjør om lag 1,5 millioner mennesker i Norge”.  

Dette kunne man 19. oktober lese i ´Nordlys´ sitt oppslag/sin oppfordring til å vaksinere seg mot den kommende sesonginfluensaen.

Det er folkehelsemessig lettere tragisk at avisa formidler ´Folkehelseinstituttets´ skremsels-scenario omkring helserisikoen ved den vanlige sesong-influensaen på en slik måte som ved dette oppslaget.  Enhver seriøs lege (evt ´helse-journalist´) vet - burde vite - at man ikke dør av influesaviruset i seg sjøl, men av komplikasjoner relatert til en i utgangspunktet sterkt nedsatt almentilstand.

Hos eldre dreier det som regel om alvorlig hjerte- eller lungesykdom - at alvorlig syke og gamle mennesker ikke makter den påkjenning som for vanlige dødelige ikke engang bør regnes som ´sykdom´ men tvert imot sees på som en anledning til å oppfriske sitt immunforsvar.

For gravide blir denne oppfordringen spesielt graverende siden man ser en klar sammenheng mellom vaksinen og øket fare for spontanabort sent i svangerskapet!

I tillegg er påstanden om at vaksinen gir god ´beskyttelse´ svært tvilsom (ahem; i høyeste grad udokumentert), siden det ofte viser seg at de årlige vaksiner ikke har ønsket effekt, verken immuniserer eller reduserer ´ubehag´ . 

Oppslag som dette er bare egnet til å skape frykt i befolkningen; skremme stadig flere til å ta en vaksine som ikke bare ofte gir spontane bivirkninger, men som på sikt direkte undergraver vår evne til å bygge den gode helse - motstå de degenereringssykdommer som i de senere år har vist seg å dukke opp stadig tidligere i livet for stadig flere av oss (!)

PS; det finnes selvsagt gode alternativer for eldre med nedsatt almentilstand som det finnes for gravide med behov for å styrke sitt svangerskap.  Men det synes ´Folkehelseinstituttet´ å vite intet om.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse