Annonse
I båten står det en mann og peiver med et ladd gevær. Hva i alle dager er dette for provokasjon? Det var da ikke slik vi lærte å håndtere skytevåpen. Saka er anmeldt til politiet, skriver Hallvard Birkeland. (Bildet: Tidemand og Gude: Brudeferd i Hardanger. Nasjonalmuseet / Wikipedia)

Ni personer i båten - og ingen har redningsvest! Saka er anmeldt til politiet!

(Et apropos til den pågående flagg-debatten i Tromsø)

Det er særlig et «kunstverk», som i alle de år har irritert, provosert og krenket mine innerste følelser. Maleriet har fått tittelen «Brudeferden i Bremanger», og la meg i det følgende oppsummere kort noen få av bildets uhyrligheter:

 1. Det første som «skriker mot en», er fraværet av flagget om bord på båten. At en «kunstner» kan ta seg slike friheter, er rett og slett ikke til å forstå. I tillegg betyr dette at «kunstneren» spytter og tramper på vår vakre union med Sverige. Fysj! Dette er å skjende vårt kjære nasjonalsymbol, og jeg har derfor anmeldt saka til politiet, for grovt brudd på flagg-loven. Det får være grenser!
   
 2. Selve båten er langt ifra dimensjonert for hele 9 personer, ingen av de som er om bord har redningsvest, og ingen holder minst to meters avstand, slik det for tida er påkrevd. Er det dette «kunstneren» vil at mine barn skal se og lære av? Jeg bare spør. Jeg har anmeldt saka både til politiet, sjøfartsmyndighetene og helsedirektoratet.
   
 3. I båten står det en mann og peiver med et ladd gevær. Hva i alle dager er dette for provokasjon? Det var da ikke slik vi lærte å håndtere skytevåpen. Saka er anmeldt til politiet.
   
 4. I forstavnen sitter det en dritings musiker som spiller på et såkalt «instrument». Alkohol og båtliv hører som kjent ikke sammen, men her tar altså «kunstneren» seg den frihet å forherlige både heimebrent og den gyselige trekkspillmusikk. Hva blir det neste man må finne seg i, i «kunstens navn»? Forholdet er selvsagt anmeldt til politiet.
   
 5. Selve hovedmotivet viser seg også og være en ren svindel. Det viser seg nemlig at motivet er fra Hardanger, og ikke Bremanger, som «kunstneren» hevder. Dette er jo å holde tusenvis av mennesker for narr, og jeg vet at Vestland Fylkeskommune sterkt vurderer å anmelde dette forholdet.
   
 6. Jeg, og svært mange med meg, har hele tida gått rundt og trodd at maleriet er malt av en herre med navn Tidemann Gude. Nå kan jeg avsløre at maleriet er produsert, ikke bare av en, men av to såkalte «kunstmalere», en som heter Tidemann og en som heter Gude. Å føre en hel nasjon bak lyset på denne måten, er selvsagt både skammelig og usselt. Man må nesten være «kunstner» for å finne på noe slikt.
   
 7. Rundt maleriet er det montert en heslig, snirklete gull-ramme, som jo egentlig tilhører en helt annen tid, nemlig rokokkotida. Bildet er jo som kjent malt under krigen, det vil si 300 år etter at rokokkoen var på sin høyde. Dette grepet fra «kunstnerens» side er selvsagt gjort for å provosere, men det får da være måte på.

Det besynderlige med alt dette, og mere til, er at noen for-stå-seg-på-ere og viktig-Perer nede i Oslo går rundt og kaller det forannevnte maleri for stor kunst, samtidig som man benevner «malerne» som noen store genier. De mener til og med at dette maleriet vil komme til å bli et av nasjonens mest kjente og kjære malerier med tiden, fra en periode som de kaller «Kunstens gullalder» i Norge. Maken til sprøyt! Det eneste som minner om gull her, er som sagt den gyselige ramma.

Nei, sannheten er at disse «kunstnerne» er noen skitne, luse- og gonorebefengte fordrukne latsabber, som fester, røyker og horer natta lang, mens de sover ut rusen om dagen. Rart kledd går de også, og deres uflidde hår og skjegg er grusomt å se på, og lukter ille. Dette er mennesker som aldri har gjort et ærlig stykke arbeid, men heller snylter på staten, ved å heve sin såkalte «kunstnerlønn». Av mine skattepenger. Æ blir så forbainna!

Jeg håper at politiet kjenner sin besøkelsestid, og nå går strake veien inn på Nasjonalgalleriet og fjerner smøreriene. «Brudeferden i Tananger» er ikke kunst, det er søppel, og et simpelt forsøk på venstreradikal påvirkning av hele nasjonenes befolkning! FY!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse