Annonse
NY KOMMUNEDIREKTØR: Tromsø kommune er i gang med jakten på ny toppsjef her på rådhuset.

Skuffende hemmelighold

Tromsø kommune har tirsdag presentert søkerlista til jobben som ny administrativ toppsjef.

På lista over de som ønsker å bli ny kommunedirektør er det flere sterke navn, flere av dem med tung erfaring fra tilsvarende stilling i kommunesektoren. Både Hugo Thode Hansen (rådmann i Harstad) og Hogne Eidissen (rådmann i Senja) er blant de som vil ha jobben, og som ikke har vanskeligheter med å la omgivelsene vite det.

Men to personer ønsker ikke at navnet skal bli kjent, og de har dessverre fått medhold fra kommunens jurister.

De to - en kvinne og en mann - har begge vist til nåværende lederstilling som de mener vil bli vanskeliggjort dersom det blir kjent at de søker ny jobb i Tromsø kommune.

Fra kommunens side er det lagt vekt på noe man kaller «rekrutteringshensyn». Den mannlige søkeren har, ifølge avisen iTromsø, sagt at han ville trekke sin søknad dersom navnet hans kom på den offentlige søkerlista.

Det er merkelig at kommunen aksepterer å legge en slik logikk til grunn. I beste fall tyder det på et umodent forhold til offentlighet, særlig dersom det skulle være slik at disse søkerne i dag har andre stillinger i offentlig sektor. Men det vet vi ikke ikke, fordi prosessen er lukket.

Det er viktig å huske at kravet til innsyn og kravene for å unnta en søker fra offentlighet øker desto større offentlig betydning og interesse en lederstilling har.

Derfor er det all grunn til å advare mot en undergraving av offentlighetsloven, som er ment å styrke tilliten til kommunene og muligheten for at allmennheten kan utøve kontroll.

Tromsø kommune burde derfor ikke legge til rette for en praksis hvor unntatt offentlighet imøtekommes ut fra bekvemmelighetshensyn og ønsker om anonymitet fra søkere som ikke er i tråd med lovens intensjon.

Dette er en av de viktigste ansettelsene i Tromsø på lang tid, med tanke på de økonomiske utfordringene kommunen står overfor. Avgangen til forgjengeren Steinveg ble også krevende, og den kostet.

«Rekrutteringshensyn» er en altfor svak begrunnelse for å bli unntatt offentlighet.  Arbeidsgiverutvalget i kommunen må oppheve beslutningen og sørge for åpenhet og transparens i den videre prosessen.

Det juridiske grunnlaget er syltynt, og vi minner også om at Sivilombudsmannen i siste utgave av Kommunal Rapport advarer om at praksisen med hemmelighold ved ansettelser av kommunale toppsjefer har gått for langt.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse