Annonse
DYRT OG TIDKREVENDE: I dag er det dyrt og tidkrevende å komme seg fra Lakselv til Sør-Norge. En direkterute ville gjort reisen lettere. Arkivfoto: NTB Scanpix

Jeg er skuffet!

For i dag er det dyrt og tidkrevende å komme seg fra Lakselv til Sør-Norge.

Som hovedtillitsvalgt i Hæren for Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er jeg skuffet på de ansattes vegne når man ikke klarer å opprette en direkterute mellom Lakselv og Oslo. Dette referert til i Forsvarets forum.

Forsvaret har dagens avtale med Norwegian, men de sier at de ikke har kapasitet og samtidig betviler passasjergrunnlaget. Og har ikke kommet Forsvaret i møte når det gjelder å få en rute på plass.

Forsvaret har også hatt en forespørsel ute på Doffin, uten forventet respons.

Får man ikke dette på plass, vil det med sikkerhet påvirke rekrutteringen og å personellet til å bli værende i garnison på Porsangmoen. Slik som sjef FLF meget godt har beskrevet.

For i dag er det dyrt og tidkrevende å komme seg fra Lakselv til Sør-Norge, noe som våre medlemmer er veldig tydelige på at det må finnes en løsning på. Det blir forsterket når det også er flere andre ting som det er utfordringer med for eksempel boliger. Dette er viktige ting for at personellet skal bli der over tid. Og vil i verste fall kunne gi en negativ operativ konsekvens.

BFO har sterke forventinger til at man skal finne løsninger, når forsvarsministeren tidligere har sagt at man jobber med å finne løsninger på disse utfordringene. Når man har vedtatt etableringen på GP i langtidsplanen, så forventes det at det også følges opp med understøttelse

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse